Споменът отпреди 25 години направи атмосферата на празника ( празненството

...
Споменът отпреди 25 години направи атмосферата на празника ( празненството
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Три са важните моменти в модерната история на България, от които бях част

" Споменът отпреди 25 години направи атмосферата на празника ( празненството за 70-годишния празник - бел. ред)  невероятна, спомнихме си вълненията оттогава. Защото в модерната и демократична история на България, не сме имали толкоз динамични и значими за България 40 дни. Стъпих в служба на 22 януари 1997 година, на 4 февруари Българска социалистическа партия пристигна с директория и с подготвеност да сформира нов кабинет, отхвърлих тази директория и в същия ден свиках Консултативен съвет за национална сигурност. Там към този момент Българска социалистическа партия се отхвърли от съставянето на втори кабинет, насрочих нови избори, сформирах длъжностен кабинет, който да встъпи в служба на 12 февруари, а на 17 февруари подадохме молбата за участие в НАТО. Повярвайте ми, това е доста значимо за България събитие, тъй като съгласно някои от нашите демократични сили не бяха съгласни, тъй като не беше моментът, а и ние нямахме даже 120 млн лева с цел да си платим зърното, което внесохме от Полша, тъй като България беше изправена пред хлебна рецесия ", сподели през днешния ден в студиото на БТВ президентът Петър Стоянов.

В този миг Петър Стоянов прави съглашение сред всички политически сили, който споделя, че  който и да ръководи един ден и който и да е в съпротива, ще бъде признат закон за въвеждане на Международния валутен ръб.

След насрочване на изборите, които Съюз на демократичните сили печели, стартира пътят на България към Европа, показа още президентът.

" Тези три значими за цялата история на България ", бе безапелационен президентът.

Да бъдат дадени награди за българска героизъм на персони, групи или компании, показали взаимност във връзка с украинските бежанци. Предложението е на интелектуалци, измежду които видни писатели, учени, режисьори, сподели още Петър Стоянов. Така оказваме помощ и на себе си, възпитаваме възприятие на добрина и взаимност у децата си. Усилията ни ще се върнат двойно, разгласи господин Стоянов. 

Той разтълкува провокиралото рецензия мнение за Украйна на видния анализатор и консултант на няколко президенти Хенри Кисинджър. Идеята на Кисинджър беше значимостта войната да завърши бързо, страните да се върнат на масата на договарянията, акцентира Стоянов, който се е срещал неведнъж с Кисинджър и е търсил негови препоръки. 

140 години живеем в клопката на сферите на въздействие. По-голяма решителност във връзка с помощта за Украйна освен няма да ни навреди, само че няма да навреди и на връзките ни с Русия, счита Петър Стоянов. Всички обичаме Русия, само че българският интерес би трябвало да бъде отстояван, акцентира президентът.

Трябва да престанем с враждебния звук във връзка с Северна Македония. Можем да отстояваме ползите си, само че да го вършим с сдържан, другарски звук. Допуснахме доста неточности във връзка с съседите ни в последните десетилетия. Най-голямата нелепост ще е да допуснем още една национална мъка - на западната ни граница да се появят хора, с които сме били близки, а в този момент ни ненавиждат, безапелационен беше Петър Стоянов.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР