Спокойно премина нощта за пострадалите мигранти, настанени в Пирогов, съобщиха

...
Спокойно премина нощта за пострадалите мигранти, настанени в Пирогов, съобщиха
Коментари Харесай

Двама от мигрантите остават в интензивното наПирогов, подобрява се състоянието на петима

Спокойно мина нощта за потърпевшите мигранти, настанени в " Пирогов ", оповестиха от болничното заведение. Двама мъже не престават да са под интензивно 24-часово наблюдаване и лекуване. Останалите четирима мъже и едно малолетно момче са настанени в токсикологията на " Пирогов ". Дежурният доктор оповестява за усъвършенствано общо положение.

Мигрантите, настанени в " Пирогов ", имат увреждане на мускулатурата заради дълготрайно обездвижване.

Осемнадесет мигранти, умряли от задушаване, бяха открити в зарязан камион в софийското село Локорско през вчерашния ден. Други 34 млади мъже от афганистански генезис са настанени в столични лечебни заведения, множеството от тях са без заплаха за живота, само че има и няколко в по-тежко положение. Те са открити покрай камиона, обезводнени, мокри и премръзнали.

Към 17:30 ч. в болница " Св. Анна " са приети в болница седем души, във Военномедицинска академия - осем, в " Пирогов " - седем, в " Царица Йоанна - ИСУЛ " - четири, в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - четирима, в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи - четирима.

Следствените дейности и огледите на терен продължиха цяла нощ. Тази заран се чака още един оглед. Пътят към камиона остана затворен цяла нощ.

Събрани са ДНК проби от кабината на камиона, с цел да се потвърди кой е водачът и кой негов сателит. Събрани са и пръстови отпечатъци. Спецакции имаше нощес в София, Бургас и Смолянско.

Средната възраст на мигрантите е 20 години. Мъжете са били скрити в дървени плоскости. 

Следствените дейности демонстрират, че 52-та мигранти са минали границата ни със стълба. Прекарали са два дни в гората към Ямбол, след това са се качили на камиона, с който стигнали до село Локорско.

Камионът е зарязан повече от 24 часа преди да бъде открит. Сигнал подават локални, които виждат част от мигрантите.

По случая са арестувани петима души.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР