Спокойно може да направим предположението, че президентът на Руската федерация

...
Спокойно може да направим предположението, че президентът на Руската федерация
Коментари Харесай

Путин усмирил немци и не им позволил да проникнат в сграда на КГБ през ’89

Спокойно може да създадем догатката, че президентът на Руската федерация Владимир Путин е един от най-известните хора в света. Заради специфичния пост, който заема – водач на международна сили, името му постоянно попада в какви ли не истории в международните медии. Някои от тях са погрешни и оповестени със зла предумисъл, други пък са прекомерно доброжелателни! Но ето една история, която е по-известна в… Германия, в сравнение с в Русия. През 1989 година в Дрезден подполковник Владимир Путин самичък съумява да усмири навалица пияни, млади немци и не им разрешава да обхванат в постройка на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Съюз на съветските социалистически републики и да завлечен секретни документи.

Инцидентът се развива по време на събитията към рухването на Берлинската стена, оповестява РИА „ Новости “. Самият Путин се намира в щаба в Дрезден, а във въпросната вечер пияна навалица от над 5000 души вилнее в града.

По пътя на немците не оставя нищо крепко, проникнали са даже в щаб квартирата на ЩАЗИ, откъдето са изнесли всичко – инсталация, архивни материали, даже и досиетата на разузнавачите.
 Путин усмирил немци и не им разрешил да обхванат в постройка на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) през '89
 Путин усмирил немци и не им разрешил да обхванат в постройка на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) през '89

През една стена се намирала съветската агентура на Комитет за Държавна сигурност (на СССР)

Щом видял пияната навалица, началникът бяга. Следващият по чин, който останал, бил Владимир Путин. Не било надалеч от мозъка, че участта на постройката на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ще последва тази на ЩАЗИ. Путин звъни на прилежаща военна руска част, само че оттова изрично изясняват, че няма по какъв начин да се притекат на помощ. И тогава следва страшното заричане.

„ Те няма да се докопат, а в случай че го създадат, последният патрон ще е за мен “, споделя Путин, след което подхваща решителни дейности по обуздаването на погрома. В навечерието на Деня на успеха съветският президент гостува на някогашния представител на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в министерството на държавната сигурност на Германска демократична република Лазар Лазаревич Матвеев. Именно под неговото управление през втората половина на 80-те години Владимир Путин работи в Дрезден, оповестява през днешния ден формалният уебсайт на Кремъл.

Снимки: РИА „ Новости “

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР