СподелиВ Пловдив снощи се проведе хепънинг срещу паметника на съветската

...
СподелиВ Пловдив снощи се проведе хепънинг срещу паметника на съветската
Коментари Харесай

Пловдив: Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!

Сподели
В Пловдив нощес се организира хепънинг против паметника на руската окупация Альоша. Пред бюста на апостола на свободата Васил Левски участниците разпънаха голям транспарант с надпис: Прости ни, Апостоле, че си под ботуша на окупатора!

На върха на хълма, където се намира паметника на съветския император Александър II, имаше друго обръщение: Вашият Христос погуби нашите освободители “. Това е отговор на изказванията на локалните социалисти, че Альоша е новият Христос на България.

В подножието на руския войник с шмайзера бе сложена табела с надпис: „ Този монумент е отдаден на тези, които окупираха България, репресираха нейната интелигенция и я трансфораха от съвременна европейска страна в изостанала руски провинция “. Инициатор и уредник на митинга бе пловдивският юрист Станислав Станев, оповестява БГНЕС.
Проблемът с националното ни достолепие
Трудно е да разбираем на децата си, за какво в другите страни централните монументи са на техните най-важни царе и революционери, а у нас най-важните монументи са на една непозната войска, която безогледно окупира България, и принадлежат на една империя, която към този момент по този начин или другояче се разпадна – Съветския съюз.

Българското общество откри сили, въпреки и мъчно и с доста спънки, да отстрани Паметника на Съветската войска в София. Дано скоро да пристигна ред и на пловдивския му другар. Защото мястото и на двата монумента е в Музея на социалистическото изкуство. За задачата би трябвало да преодолеем постсъветската маса от зомбирани хора с ненадживян комунизъм в главите си, които по всевъзможен метод се пробват да защитят несъществуваща към този момент идеология.

А съветските политици, които го играят афектирани, и по остарял руски фасон се пробват да се месят в работите на локалната власт на непозната страна, единствено потвърждава, че който и да е монумент на руската войска в България не символизира нищо българско или значимо за страната ни, а популяризира непозната страна и непознати ползи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР