СподелиСвръхактивният напоследък депутат от ДПС Делян Пеевски затвърди традиционно ниския

...
СподелиСвръхактивният напоследък депутат от ДПС Делян Пеевски затвърди традиционно ниския
Коментари Харесай

Според „Маркет Линкс“ Пеевски бил най-мразен, а президентът най-обичан

Сподели
Свръхактивният в последно време народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски затвърди обичайно ниския си рейтинг, макар че преди няколко дни се самопредложи за министър председател на страната. Преди това години наред той беше липсващ от българското политическо пространство и даже не стъпваше на Народното събрание. 

Наскоро той оглави парламентарната група на Движение за права и свободи, а  структурите на придвижването започнаха да го предлагат за водач.

Одобрението на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски е близо три пъти по-ниско от това на премиера Николай Денков. Това демонстрират данните от изследване на социологическата организация „ Маркет линкс “ по поръчка на Би Ти Ви.

От участвалите в допитването 78% не утвърждават ръководителя на парламентарната група на Движение за права и свободи, а утвърждение му дават 8%, което е и най-ниското за политик. От организацията прецизират, че тези 8% дават отговор на електората на Движение за права и свободи. За съпоставяне – Николай Денков има 22% утвърждение и 58% отрицание.

Най-близо по отрицание до Пеевски е водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова – 71%; 11 на 100 пък са декларирали, че утвърждават работата ѝ.

Най-одобряван измежду партийните водачи е Бойко Борисов от ГЕРБ с 20% против 63% отрицание. След него е Христо Иванов от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ с 15% утвърждение и 62% отрицание, а трети е ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов също с 15% утвърждение, само че с 64% отрицание.

Най-одобряваният български политик е президентът Румен Радев е с 42% утвърждение и 38% отрицание.

* Проучването е извършено в интервала 10 – 19 ноември измежду 1014 пълнолетни жители по метода директно персонално изявление и онлайн анкета.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР