СподелиСкандален случай на малтретиране и неглижиране на 7-годишно дете, който

...
СподелиСкандален случай на малтретиране и неглижиране на 7-годишно дете, който
Коментари Харесай

„Живея в стая с паяци и мишки“. Разследват скандален случай с малтретирано дете

Сподели
Скандален случай на малтретиране и неглижиране на 7-годишно дете, който проверяват полицията и обществените във Враца.

Според формалната информация момиченцето е оставяно да спи в нежилищна сграда върху гуми и без отопление. Пастрокът е арестуван под стража, оповестява bTV.

Социалните служащи са били сезирани от гражданин на въпросното село, който имал подозрения, че върху детето е упражнявано домашно принуждение.

В хода на изясняване на случая е станало ясно, че момиченцето е споделяло в учебно заведение, че е било бито от пастрока си, само че е разказвало това доста умерено и е оставяло усещане, че си измисля.

Пред тях то казвало също, че живее в стая с паяци и миши.

В същото време детето е казвало на връстниците си, че по този начин е лъгало и в детската градина. В същото време обаче и класната ръководителка, и здравното лице са забелязвали синини по тялото.

За унизителното и грубо отношение към детето е арестуван пастрокът му, в чиято къща детето живеело от две години.

„ Каза ни, че живее в стая със синя врата, в която има мишки и паяци, че не се храни постоянно, случвало му се е да не вечеря, храната му се е подавала в буркани. На въпросите какво е правело там – аз там ходех да си играя, само че и там дремя вечерно време “, изясни Мария Търнавска, шеф на РД „ Социално подкрепяне “ – Враца.

Когато проверяващите влизат в парцела, откриват, че детето спи в парник със стени от найлон и под от цимент.

„ Температурите в помещението са били равни с температурите на открито, детето в действителност е спяло върху автомобилни гуми, върху които е имало дъска, постлана с одеяло “, сподели още Търнавска.

„ Живяло е вътре в къщата, и това ли да ви демонстрирам, и гащите ли, на какъв ви наподобявам, на човек, който не е отгледал две деца, който гледа друго дете.

Къде е разкрила полицията детето съгласно вас, на открито си е играло. Социалните са идвали не веднъж, може би 10 пъти “, съобщи Иван, татко на пастрока.

„ Като е потвърдена достоверността на сигнала, неотложно е разпоредено образуването на наказателно произвеждане, в хода на което са събрани задоволително доказателства за виновността на несъмнено лице “, сподели Веселин Тодоров, наблюдаващ прокурор.

Детето е настанено у родственици. Не е изключено майката да бъде лишена от наставнически права.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР