СподелиСедмица след убийството в София, около което изплуваха тежки семейни

...
СподелиСедмица след убийството в София, около което изплуваха тежки семейни
Коментари Харесай

Кръгът на проверяваните за убийството на Пейо Пеев се разширява. Хронология на трагедията

Сподели
Седмица след убийството в София, към което изплуваха тежки фамилни връзки, а част от забърканите в него се оказаха някогашни посланик и народен представител, управляващите са спестовни с детайлностите към този случай.

Кръгът на проверяваните по случая с убийството на Пейо Пеев се уголемява, стана ясно от думите на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев. По думите му има формирано досъдебно произвеждане за персонално укривателство.

„ Кръгът от проверяваните лица се уголемява. Ние считаме, че има и други забъркани и при първия комфортен миг, в който съберем задоволително доказателства, ще ги афишираме и ще ги представим. Засега остават единствено двама привлечени към наказателна отговорност. Това е брачната половинка и нейната майка “, разясни Коцев.

Очаква се прокуратурата да изиска непрекъснато задържане под стража и за щерка ѝ Габриела.

„ Ние имаме идея по този въпрос. Нейната мярка ще бъде протестирана от наблюдаващия прокурор. Трябва да се спазят процесуалните периоди за обжалване и за протестиране “, сподели още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

45-годишния Пейо Пеев бе открит мъртъв в автомобил в столичния квартал „ Драгалевци “ на 19 януари – в гориста околност на метри от основния път към хижа „ Алеко “.

Обвинени за убийството са брачната половинка му Габриела Славова и майка ѝ Красимира Трифонова.

Тъщата на жертвата е в ареста, а брачната половинка му е с мярка за неотклонение „ домакински арест “.
Официално тя и Пейо Пеев имат две деца.
Малкото дете е родено по време на брака им, само че за него претендира Велико Минков – някогашен народен представител от „ Продължаваме промяната “.

Какво се знае по обстоятелствата досега?

За изгубването на сина му е алармирал бащата Орлин Пеев, който на 18 януари е съобщил, че няма връзка със сина си, който имал среща със Славова в столичния кв. „ Изгрев “.

Това е мястото, на което тя живее с майка си и двете си деца – едното от Пейо, а другото – от Велико.

Според първичните заключения на проверяващите Пейо е бил задушен в автомобила си „ Пежо “, който паркирал пред жилищен блок в столичния кв. „ Изгрев “.

От данни, публикувани от проверяващия уебсайт „ Биволъ “, охранителните камери с уловили Габриела и майка ѝ. Двете се качили в колата – тъщата на задната седалка, зад Пейо, а жена му – до шофьорското място.

Какво е станало в колата – не се вижда, само че след известно време майката Красимира Трифонова сяда на шофьорското място, а щерка ѝ слиза от колата. Предположенията са, че в колата е зародил спор по отношение на родителските права на Пейо.

Според проверяващите удушаването е било осъществено от Трифонова, която била на задната седалка, а Красимира не е е разрешавала на Пейо да излезе от колата, като затваряла вратата.

Бившият народен представител от „ Продължаваме Промяната “ Велико Минков разгласи, че второто дете на Габриела е от него.

Според юриста му Пламен Борисов мъжът е бил блокиран и не е могъл да се свърже с Габриела нито по телефона, нито посредством обществените мрежи.

В същото време, малко преди да се роди бебето,
тя е сключила брак с починалия си към този момент брачен партньор,
като по този метод е блокирала опцията Велико Минков да припознае бебето.

„ Блокирала го е и няма процедура, по която да се позволи този въпрос “, сподели юристът.
По силата на презумпцията за бащинство, починалият господин Пейо Пеев е станал татко на Кристиян, поради качеството си на брачен партньор на майката госпожа Габриела Славова.Г-н Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023г. за определяне на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския областен съд.Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, откакто господин Минков, при опита си да припознае детето, схваща, че припознаването не може да бъде прието,защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила цивилен брак с (вече покойния) господин Пейо Пеев, от който има друго по-голяма дете “, показва юристът на Велико Минков – Пламен Борисов в пост във Facebook.
Самият Минков твърди, че са му били отправяни закани, а починалият Пейо му е споделил, че има терзания за това, че се пробват да го отровят. Нещо, което удостовери и различен юрист на Пейо – той разказал за преживелица, при която той се срещнал с Габриела.

Двамата пили топъл шоколад, от което обаче той не се почувствал добре. Пейо бил зле и през идващия ден.
„ Не зная къде са децата ми и ги търся. Най-добре е да са при майка си “.
Това разяснява пред „ 24 часа “ в сряда Габриела Славова, говорейки през заключената врата на жилището, защото е под домакински арест.

Жената отхвърля да разяснява убийството, само че декларира, че ще се бори децата да бъдат при нея.

Самият Велико свидетелства за внезапна смяна в държанието на Габриела, до момента в който тя е бременна с неговото дете. С това, че носи непознато дете, бил наясно и самият Пейо, с който по-късно Велико открил връзки.

От него той схванал, че Габриела развила държание, при което непрекъснато си внушавала, че Велико я следи и желае да я тормози.

Според специалисти дамата е била жертва на майка. Според престъпния психолог Неделчо Стойчев настройката на двете дами е била, че мъжете са единствено донори и след раждането няма нужда от тях.

„ Мисля, че в този случай става дума за едно проведено закононарушение. При това ликвидиране не виждам данни, които можем да разпознаем като следи на неорганизирано закононарушение. Той по някакъв метод е примамен да отиде да се срещне с жена си и тъща си, защото аз считам, че в този случай става дума за двама причинители. Кой е бил съизвършител и кой е направил съответно закононарушението съгласно мен на този стадий е прекомерно рано още да се приказва. Можем да предположим, че майката може да поеме виновността, без напълно да е направила самото закононарушение “, разяснява Стойчев пред Нова.

Странното държание на майката се демонстрира още преди години, когато като чиновник на Министерство на външните работи тя подава тъжба за секс тормоз против посланика на България в Тайланд.

Както към този момент стана ясно, Трифонова е била консул на България в Тайланд. През 2010 година името ѝ е забъркано в скандал, в който тя упреква дипломат Камен Величков в секс тормоз.

По-късно производството в Комисията за отбрана от дискриминация, в която Трифонова е пуснала тъжба, отхвърля желае ѝ, защото се оказва, че няма доказателства за изказванието на служителката.

51-годишният по това време Камен Величков е посланик от кариерата и е поел задачата ни в Банкок през 2008 година

От 1996 до 2001 година той е дипломат в Холандия, а преди този момент е външнополитически консултант на президента Желю Желев.

Дипломатът, който приказва четири езика, измежду които и арабски, е приключил история, а по-късно и интернационалните връзки в Московския държавен институт за интернационалните връзки.

Бил е външнополитически консултант, както на президента Желев, по този начин и на Петър Стоянов.

Според обява на „ 24 часа “ Трифонова набедила посланика за това, че я преследвал полово след идването си в задачата. Тя го упреквала и в алкохолизъм.

Оказва се, че преди Величков да отиде в Тайланд Красимира Трифонова се е представяла за дипломат и управлявала задачата.

Появата му мощно я подразнила и тя почнала с непрекъснати недоволства против него,

които приключили с жалбата за полов тормоз.

Според участници в инспекцията, пратена от външния министър Младенов, от самото начало консулката е оказвала напън, ругаела хората от Външно, че не си правят качествено работата.

Така и не се схваща какъв е резултатът и какво е докладвано на министър на Младенов, само че с обяснението за липса на средства той взема решение да закрие задачата в Тайланд.

Пред изданието чиновници на Външно министерство не са удостоверили дали обвинената сега Трифонова е посланик и все още.

Неин сътрудник обаче споделил, че на последната обичайната среща в резиденция Бояна на дипломати тя е участвала, само че е изглеждала необичайно, като човек с психологични проблеми.

Какво следва?

Към момента двете деца на Габриела са настанени при родственици. Държавната организация за протекция на детето е подхванала дейности по отделянето на децата от майка им, до момента в който тече производството и до момента в който не стане ясно дали тя е в положение да ги отглежда.

„ Що се отнася до децата, те са в сигурна фамилна среда, което даже по смисъла на Закона за протекция на детето, Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето, постоянно най-хубавото решение е тогава, когато в фамилната среда има рецесия, изключително от подобен темперамент, децата да бъдат в близка, най-много в фамилна среда и да не бъдат настанявани в профилирани институции, което преди години беше процедура “, сподели общественият министър Иванка Шалапатова пред Българска национална телевизия.

Очаква се на 30 януари съдът да се произнесе дефинитивно по ограниченията за неотклонение на двете дами, които имат право да апелират в началото наложените им ограничавания.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР