СподелиРуските въоръжени сили са установили контрол над източноукраинското село Богдановка,

...
СподелиРуските въоръжени сили са установили контрол над източноукраинското село Богдановка,
Коментари Харесай

Москва обяви превземането на село Богдановка и заяви, че САЩ ще претърпи „фиаско“ като във Виетнам

Сподели
Руските въоръжени сили са открили надзор над източноукраинското село Богдановка, западно от град Бахмут, в Донецка област, съобщи Ройтерс.

Агенцията се базира на публично изказване на съветското министерство на защитата от през днешния ден.

Селото има стратегическо разположение, отбелязва Ройтерс. То се намира североизточно от град Часов Яр, който Русия се пробва да доближи, откакто през февруари завладя разположения на юг град Авдеевка, написа Българска телеграфна агенция.
Междувременно съветските управляващи дефинираха на 60,84 милиарда $ в
помощ на Украйна от страна на американските конгресмени като опит на Вашингтон да навлезе все по-дълбоко в хибридна война с Русия, която ще приключи с оскърбление, равностойно на това във Виетнам или Афганистан, съобщи Ройтерс.



Пълномащабната инвазия, подредена от президента Владимир Путин в Украйна през 2022 година, провокира най-тежката рецесия в връзките сред Русия и Запада от Кубинската ракетна рецесия през 1962 година насам, настояват съветски и американски дипломати, написа Българска телеграфна агенция.

Камарата на представителите на Съединени американски щати одобри през вчерашния ден със мощна двупартийна поддръжка законодателен пакет на стойност 95 милиарда $, който дава помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван макар острите възражения на някои републиканци.

Говорителката на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че е ясно, че Съединените щати желаят Украйна „ да се бори до последния украинец “, в това число с набези против съветска суверенна територия и цивилни.

„ Все по-дълбокото нахлуване на Вашингтон в хибридна война против Русия ще се трансформира в също толкоз шумно и унизително крушение за Съединени американски щати, колкото Виетнам и Афганистан “, сподели Захарова. Тя съобщи, че елементарните украинци „ принудително са карани да бъдат избивани като „ пушечно месо “, само че Съединени американски щати към този момент не залагат на украинска победа против Русия.

Лидери от Запада и Украйна показват войната в Украйна като присвояване на земи в имперски жанр, което демонстрира, че постсъветска Русия е една от двете най-големи закани за световната непоклатимост, наред с Китай, отбелязва Ройтерс. Путин обаче показва войната като част от доста по-голяма битка със Съединените щати, които съгласно него подценяват ползите на Москва след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, а по-късно се пробват да разцепят Русия и да заграбят естествените ѝ запаси.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР