СподелиПрезидентът Румен Радев ще участва днес в церемонията по въвеждане

...
СподелиПрезидентът Румен Радев ще участва днес в церемонията по въвеждане
Коментари Харесай

Откриват газовата връзка България-Сърбия

Сподели
Президентът Румен Радев ще взе участие през днешния ден в церемонията по въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) в Ниш. Радев ще бъде на работно посещаване в Сърбия по покана на своя сръбски сътрудник Александър Вучич, оповестиха от прессекретариата на президента.

В събитието ще вземат участие президентът на Сърбия Александър Вучич и президентът на Азербайджан Илхам Алиев.

Преди това президентът Румен Радев ще има двустранна среща с президента Александър Вучич.

В началото на февруари тази година президентите на България и Сърбия сложиха начало на строителните действия на българска територия по създаване на интерконектора сред двете страни. Междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) е с обща дължина от 170 км с трасе от Нови Искър, България, до Ниш, Сърбия, от които 62 км са на българска територия.

В петък министър-председателят Николай Денков, министърът на енергетиката Румен Радев и изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ Владимир Малинов инспектираха оборудванията по междусистемната газова връзка България-Сърбия на газоизмервателна станция „ Калотина “. Акад. Денков съобщи, че интерконекторът дава опция, в случай че настъпи рецесия, България да получи природен газ от западна посока, като, по думите му, това обезпечава многообразие и благоприятни условия. „ Това, което прави интерконекторът България-Сърбия, е главно да помогне на Сърбия да се усеща спокойна, че в случай че стане нещо във връзка с „ Южен поток “, тя има опция “, добави министър председателят.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР