СподелиПремиерът Николай Денков определи доверието между него и Мария Габриел

...
СподелиПремиерът Николай Денков определи доверието между него и Мария Габриел
Коментари Харесай

Денков: Доверието между мен и Мария Габриел е счупено

Сподели
Премиерът Николай Денков дефинира доверието сред него и Мария Габриел като „ счупено “, само че акцентира, че би трябвало да се откри метод разговорът сред тях да продължи.

„ Най-големият проблем, който имаме през днешния ден, е, че доверието, което постоянно персонално съм изразявал към Мария Габриел, бе счупено с този акт и аз фактически не мога да допускам още по какъв начин това съумя да се случи “, съобщи пред публицисти в Брюксел министър председателят в оставка.

„ Ние би трябвало да намерим метод още веднъж да влезем в режим, в който това нежно доверие, което бяхме построили, да може да се стъпи на него и да се продължи нататък. И с цел да не оставя неверно усещане – няма никаква смяна във връзка с Асен Василев, това е най-хубавият финансов министър, който аз познавам и желая да работя с него. Но ние би трябвало да намерим метод да излезем от режима „ този сподели нещо на другия “, а да забележим по какъв начин ще съставим кабинет, който ще взема решение проблемите “, добави той.

Трябва да се върнем на масата на договарянията, с цел да ги довършим и да има България държавно управление, съобщи още той.

На въпроса би трябвало ли от ПП-ДБ да се извинят на Мария Габриел, отговори:

„ Нека да припомня, че аз бях обиждан неведнъж от разнообразни политици – Делян Пеевски, Делян Добрев, неотдавна и Бойко Борисов се включи. Никога не сте ме чули да желая опрощение. В политиката няма място за такива игрички, не сме в детската градина “.

Мандатът е в ГЕРБ-СДС, те прекъснаха договарянията, по тази причина ПП-ДБ чакат покана от тях да продължат.

„ Преговорният екип от едната страна на масата стана, излезе и ни изненада със лист, който не сме одобрили и съглашение, което ние не сме одобрили и не сме подписали “.

ПП-ДБ са безапелационни, че Асен Василев би трябвало да остане в идващия кабинет.

„ Той е най-хубавият финансов министър, желая да работя с него “, съобщи министър председателят в оставка.

Денков счита, че Мария Габриел се е поддала на натиска на други хора и това е проблем.

„ Когато приказваме за договаряния, би трябвало да излезем пред медиите, когато са свършили договарянията и сме постигнали резултат. Голяма част от казуса през днешния ден е, че вместо да сме на масата на договаряния, ние си приказваме през медиите “, добави министър председателят.

Денков съобщи, че не е съгласувал никакви текстове с Делян Пеевски, само че знае от сътрудниците си, че е имало позвъняване, в което те са обяснили на Движение за права и свободи смисъла на съглашението, върху което ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ работят.

„ Както и моите сътрудници обяниха, в случай че този текст беше координиран с Делян Пеевски, щеше да наподобява по напълно друг метод “, сподели още той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР