СподелиОсем часа продължи изслушването на съдия Владислава Цариграска, прокурор Невена

...
СподелиОсем часа продължи изслушването на съдия Владислава Цариграска, прокурор Невена
Коментари Харесай

Какво казаха гръцките бизнесмени за българската правосъдна система

Сподели
Осем часа продължи чуването на арбитър Владислава Цариграска, прокурор Невена Зартова и предприемачите Йоаким Каламарис и Анастасиос Дикос в парламентарната група по случая Нотариуса. То завърши малко преди 23.00 ч. нощес.

Гръцките жители оповестиха, че са дали на управляващите всички данни по отношение на оказан напън, само че българските правоохранителни органи не са си свършили работата.

Бизнесменът Йоаким Каламарис съобщи, че е бил заплашван, като изясни, че в ресторант от прочут му е дадена визитка, на която написа: „ Очистете го “. Тази опасност по думите му била по отношение на комерсиалната активност, която реализира. „ За нас би трябвало защита “, сподели той.

Каламарис описа пред народните представители, че посредством юристи и прокурори му е бил оказан напън по отношение на търговски спор и е формирано дело против него и сътрудника му Анастасиос Дикос, съобщи Българска телеграфна агенция.

Каламарис и Дикос упрекват някогашния областен прокурор на София Зартова и заместника ѝ Борислав Георгиев във взаимоотношение с Нотариуса, с цел да бъдат повдигнати несъстоятелни обвинявания на гръцките вложители.

Гръцките предприемачи обясниха, че са получили обвинявания от СРП за неразбираемо закононарушение. По тези обвинявания са им били избрани рекордни парични гаранции и им е издадена възбрана да напущат България, съобщи Българска национална телевизия. Те дефинират този интервал като призрачен, тъй като през това време групата към Нотариуса им е желала пари, с цел да им „ оправи ситуацията “.

„ Тези би трябвало да дават пояснения в институциите за какво делата и кражбите на парцелите на хората и на предци, и на баби на българите ги няма. Не тука. Усетихте ли наглостта, спектакъла? Колко надълбоко е? Защото играят роля, господа. И лицето Зартова не знае за какво Божанов не е имал 20 каузи, тъй като нейният кум беше на нейното място – Радослав Димов. Дали някой отиде на апелативен прокурор? И Огнян Герджиков е на татко ѝ кум “, сподели Йоаким Каламарис – предприемач.

И се обърна с въпрос към Невена Зартова:

Г-жо Зартова, вие помощник ли сте в Софийския университет, преподавате ли?

Невена Зартова: Да.

Йоаким Каламарис: Там е заровено яйцето, разбирате ли – не при нас!

„ Постановлението, с което Софийската градска прокуратура, по реда на служебния контрол, анулира трите обвинявания, е тъй като се касае за гражданско-правен спор, който е решен посредством средствата на институционалния тормоз и методите на Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс “, уточни юристът на предприемачите Ася Манджукова.

Също по този начин стана известно, че по делото, по което обвинени са Каламарис и Дикос, е осъществена инспекция от Инспектората към Върховна прокуратура, която е завършила, без да са открити нарушавания, сподели прокурор Борислав Георгиев, който е водил следствие по случая.

Каламарис прикани депутатите да поканят на чуване основния проектант на София Здравко Здравков.

„ За да го попитате какъв гнет имаха от лицето, това, което се прави на вода ненапита. Имало деца, ние нямаме (става дума за прокурор Борислав Георгиев, напуснал съвещанието по-рано – б.р). Молбата ми е за основния проектант и неговия екип, тъй като ние не можехме да стъпим в общината поради терора на прокуратурата. Да го попитате този човек. Ние не сме нарушители, господа “, добави Каламарис.

По време на съвещанието на комисията през вчерашния ден, което завърши късно вечерта, бяха изслушани още арбитър Владислава Цариградска, някогашният началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова и четиримата ѝ някогашни заместници.

По думите на Зартова нещата в правосъдната система са злокобни, само че тя няма какво да крие.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР