СподелиНай-богатият човек в Азия според индекса на Блумбърг е отново

...
СподелиНай-богатият човек в Азия според индекса на Блумбърг е отново
Коментари Харесай

Ето кой е най-богатият човек в Азия

Сподели
Най-богатият човек в Азия съгласно показателя на Блумбърг е още веднъж индийският магнат Гаутам Адани, съобщи Франс прес. Това се случва година след отправените му обвинявания в манипулиране на пазарите, които доведоха до срив на акциите на конгломерата му.

Състоянието на Адани е повишено с към 7,7 милиарда $ тази седмица, с цел да доближи 97,6 милиарда $, с което изпреварва различен индийски магнат Мукеш Амбани.

Двамата индийци се подреждат надлежно на 12-то и 13-о място измежду най-богатите хора в света, сочи показателят.

Пазарната капитализация на фамилния конгломерат „ Адани “ (Adani) се срина с над 150 милиарда $ след публикуването на фрапантен отчет на американската капиталова компания „ Хинденбърг рисърч “ (Hindenburg Research), която го упреква в „ позорна “ машинация във връзка с фирмите.

Личното благосъстояние на самия Адани, който в края на януари 2023 година, е бил третият най-богат човек в света след американеца Илон Мъск и французина Бернар Арно, съгласно „ Форбс “, се е сринало с към 80 милиарда $.

Основателят на конгломерата „ Адани “ и компанията му са компенсирали от този момент огромна част от загубите, като в това време и публичният интерес към абсурда е смълчан.

Акциите на борсата на обособените компании в конгломерата „ Адани “ се покачиха тази седмица, откакто Индийският висш съд отхвърли настояването за по-подробно следствие по отношение на обвиняванията по случая „ Хинденбърг “, заявявайки, че извършените до този миг следствия от регулаторните органи за пазарите са задоволителни.

„ Хинденбърг “, капиталов медиатор, профилиран в късите продажби, не се задоволява единствено да наблюдава корпоративни злоупотреби, само че печели пари и като залага на спада на акциите им, отбелязва Агенция Франс Прес.

„ Адани “ отхвърли обвиняванията в машинация в отчета, като ги дефинира предходната година като „ тенденциозен опит “ да се навреди на имиджа на конгломерата в интерес на занимаващите се с къси продажби.

Преди публикуването на отчета акциите на конгломерата „ Адани “, който оперира в основни браншове като добива на въглища, възобновимите сили, пристанищата и летищата, са скочили стремглаво, което е разрешило финансирането на експанзията му до януари 2023 година

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР