СподелиЛюбомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 20

...
СподелиЛюбомир Аламанов работи в сферата на комуникациите повече от 20
Коментари Харесай

Любомир Аламанов за ДЕБАТИ: „Президентска“ партия може да има само след мандата на Румен Радев

Сподели
Любомир Аламанов работи в областта на връзките повече от 20 години. През 2016 година е посочен за един от най-влиятелните информационни експерти в областта на Community Relations, а една от най-авторитетните международни медии за връзки PR News го включи в своя годишен лист с професионалисти-иноватори, съдействали извънредно за развиването на ПР специалността – 50 Game-Changers of PR for 2017. The Holmes Report го уточни в влиятелния лист Innovator 25 EMEA 2018. Най-голямата международна организация на ПР-агенции и национални асоциации International Communications Consultancy Organization (ICCO) го номинира четири години подред за PR Leader за целия свят в влиятелните Global Awards 2018, 2019, 2020, 2021. PR News го номинира за CEO of the Year 2019. Включен е в листата PR People of the Year 2020. Печели наградата PR Professional of the Year и е номиниран за PR Team Leader of the Year на Platinum PR Awards 2021. Любомир Аламанов е един от основателите на Българската асоциация на ПР организациите и неин пръв ръководител.

– Г-н Аламанов, към този момент е ясно – ще има служебно държавно управление по новите правила в Конституцията. Доколко съгласно Вас е значим отговорът на въпроса „ Кой? “, когато става въпрос за създателите на текстовете за служебното държавно управление?

– Истината постоянно е значима. От една страна, поради самия принцип. От друга, с цел да се даде отговор на политическите операции, опитващите се да очернят ППДБ с фиктивна виновност, която нямат.

Но за жалост и тази тематика ще отмине в общата истерична мъгла, както всички други, целящи да отклонят публичното внимание от най-важното: че няколко политически обединения нямат предпочитание България да направи същински промени и да стане естествена страна.

– Предстоящите парламентарни избори – според от това дали ще бъдат извършени по едно и също време с евроизборите или настрана, евентуално няма да трансформират фрапантно образа на Народното събрание. Все отново – очаквате ли образуване на ново болшинство в него, което да изключва ПП-ДБ?

– Вариантите за резултати на идващите избори не са изключително доста, а и носят точни и ясни последици:

Вариант 1: ГЕРБ и Движение за права и свободи получават доста повече депутатски места по отношение на настоящия парламент. Тогава ще могат сами или с патерици от псевдо-патриотичните партии да създадат ръководство, което ще копира държавното управление Борисов 3.

Следват: застой, липса на промени, мимикрия и истерична агитация, последователно поглъщане във феодализирано парцелиране на обществото, бягство на вложители и млада работна ръка.

Вариант 2: Псевдо-патриотичните партии получават доста повече депутатски места по отношение на настоящия парламент. Тогава ще могат да създадат държавно управление сами или благодарение на някоя от другите партии, изключително лакома за власт.

Следват: опити за излизане от евро-атлантическите структури, бягство на още повече вложители, бягство на още повече хора, връщане в кремълската орбита и всичко останало.

Вариант 3: ППДБ получават доста повече депутатски места по отношение на настоящия парламент. Тогава ще могат да създадат независимо ръководство, или най-малко да диктуват изискванията на възможни сътрудници.

Ще може да забележим дали в действителност сами могат да създадат всички нужни промени.

Вариант 4: Запазва се почти настоящето състояние с плюс-минус по няколко депутати на другите политически сили. И тогава всеки би трябвало да даде съответен отговор на въпроса: Иска ли да се създадат бързи и ясни промени, тъй че да се освободим от джуджета, нотариуси, пътни карти и всичко останало?

Хората би трябвало да знаят, че от тях зависи кой вид ще ни ръководи. Само от техния избор.

– Доколко евентуален съгласно Вас е сюжетът, при който ще има още едни предварителни парламентарни избори до края на годината?

Ако се случи Вариант 4, т.е. няма огромни промени в конфигурацията на Народното събрание, и в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи още веднъж показват, че не желаят промени, а единствено мимикрия и бавене, то всевъзможни разновидности са вероятни.

И огромната част от тях не са удобни за България. Забавянето ще е голямо, а Шенген и Еврозоната няма да ни чакат.

– Може ли да се чака тази година да станем очевидци и на формалната поява на „ президентска “ партия?

– Ако се появи сходна партия, до момента в който президентът Радев е към момента в служба, то тази партия няма да има никакъв триумф и няма да просъществува дълго. Ако изобщо има сходна концепция, то по-скоро ще се изчака до приключването на мандата на президента, с цел да може да я оглави и комуникира.

Дотогава нямам доверие да се появи сходен политически план.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР