СподелиБрюксел тази сутрин отново осъмва под обсадата на тракторите на

...
СподелиБрюксел тази сутрин отново осъмва под обсадата на тракторите на
Коментари Харесай

Брюксел отново е под обсадата на тракторите на недоволни земеделци

Сподели
Брюксел тази заран още веднъж осъмва под обсадата на тракторите на недоволни земеделци в навечерието на днешното съвещание на европейските министри, оповестява Българска телеграфна агенция. Местни медии оповестяват, че преди зазоряване трактори са проникнали даже в историческия център на белгийската столица и са достигнали до площад „ Гран плас “.

Земеделците имат позволение да стачкуват пред главните здания на институциите на Европейски Съюз по-късно през днешния ден. Движението в региона е мощно затруднено, като към този момент се оповестява за „ стотици “ трактори в града. При митинга на земеделците през януари в града дойдоха към 1300 машини.

Земеделците още веднъж упорстват за облекчение на разпоредбите за тяхната работа. Те се афишират срещу двустранните търговски съглашения на Европейски Съюз и възразяват против сключването на сходна договореност с страните от Меркосур (Аржентина, Бразилия, Парагвай и Уругвай).

Припомняме, че при започване на месеца ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че ще отдръпна противоречивия закон за пестицидите след всеобщи митинги на фермерите  в редица страни през зянуари. Законът имаше за цел да понижи използването на пестициди в Европейския съюз, а отдръпването му ще означи първото проваляне за Зелената договорка.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР