Депутат от крайнодясната финландска партия Финландците“ е заподозрян в участие

...
Депутат от крайнодясната финландска партия Финландците“ е заподозрян в участие
Коментари Харесай

Арестуваха депутат заради стрелба пред нощен клуб

Депутат от крайнодясната финландска партия „ Финландците “ е обвинен в присъединяване в случай с оръжие, който се е случил в петък вечерта в столицата Хелзинки, заяви представител на политическата мощ, представен от Франс прес.

" Депутат от нашата партия беше забъркан в случай в Хелзинки нощес. Развоят на събитията сега не е явен. Полицията проверява и чакаме спомагателна информация. Ще ви осведомяваме незабавно щом разберем повече “, написа в обществената мрежа „ Екс “ секретарят на партията Хари Вуоренпаа.

Постът беше споделен от Рика Пура – министър на финансите в държавното управление и председателка на „ Финландците “.

Според вестник „ Сейска “ (Seiska) двама депутати са били нощес в центъра на Хелзинки. Твърди се, че един от тях е стрелял на излизане от нощния клуб „ Бар Ихку “.

Ако обстоятелствата са правилни, " това явно е сериозен случай със обилни последствия ", сподели пред финландското Национално публично радио Юле (Yle) Рика Пура.

Няколко финландски медии оповестиха, че лицето, което те разпознават като Тимо Ворнанен, е арестувано по съмнение в принуждение при утежняващи условия и нарушение на закона за огнестрелните оръжия.

Ворнанен е служител на реда по специалност, съгласно информацията на уеб страницата му, и обича да ловува в свободното си време, отбелязва Агенция Франс Прес.

 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР