СподелиБългари, румънци, сърби и украинци са основните участници в най-опасните

...
СподелиБългари, румънци, сърби и украинци са основните участници в най-опасните
Коментари Харесай

Европол: Българи, румънци, сърби и украинци са основните участници в мрежи за трафик на хора

Сподели
Българи, румънци, сърби и украинци са главните участници в най-опасните незаконни мрежи за трафик на хора в Европейски Съюз за трудова и полова употреба.

Това сочат данните в отчет на Европол, оповестен през днешния ден.

821 рискови незаконни мрежи работят в Европейски Съюз съгласно документа. Те са свързани с търговия с опиати, най-вече кокаин, цигари, трафик на хора и изнудване, оповестява БНР.

Най-често участниците в тях са от Западните Балкани, основно от Албания, само че също от Турция и Мароко, означи белгийската министър на вътрешните работи Анелис Верлинден.

По думите на еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс тези незаконни групи са склонни да заплашват и подкупват съдии и министри, както и чиновници на европейската прокуратура.

Общо 25 000 души са част от тези групи и са от 112 националности, като половината от тях са свързани с търговията с опиати, уточни шефът на Европол Катрин де Бол.

По нейните думи, 86% от незаконните организации имат и легален бизнес, най-често в строителството и хотелиерството и по този метод перат пари.

Де Бол посочи, че показаният през днешния ден отчет е най-задълбоченото проучване на европейските незаконни мрежи до момента.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР