СподелиГорд съм да видя толкова много родолюбиви българи на Шипка

...
СподелиГорд съм да видя толкова много родолюбиви българи на Шипка
Коментари Харесай

„Стършел“ гостува на ДЕБАТИ: Разделител на нацията

Сподели
„ Горд съм да видя толкоз доста родолюбиви българи на Шипка в деня на националния ни празник “, сподели президентът Румен Радев на 3 март в тирада на връх Шипка.

А малкия екран ни показваше „ родолюбивите българи ” да развяват съветски флагове. Голямо родолюбие падаше!

Ако беше същински български политик, нашият президент в речта си щеше да каже на „ знаменосците ” да прегънат непознатите байраци – на националния празник на една страна би трябвало да се вее единствено държавният є байрак!

Ако беше същински български военачалник, Радев щеше да подсети на съветските „ байрактари ”, че Русия публично ни е оповестила за вражеска страна и по никакъв начин не е патриотично да є развяваме знамето.

Ако беше заслужен политически мъж, Румен Радев щеше да вземе микрофона и да спре освиркванията, с които тълпата „ родолюбиви българи ” прекъсваше  речта на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков. Да им подсети, че не са на мач, а на народен празник.

Но президентът безмълвно гледаше съветските флагове и слушаше освиркванията към  Желязков – това очевидно му харесваше. На него ръкопляскат, по индивида на „ сглобката ” дюдюкат и викат „ Оставка! ” Нищо, че Желязков е ръководител на Народното събрание, а страната ни към момента е парламентарна република.

Иначе в словото си Радев не пропусна да изтъкне: ”Днес е ден за национално единство! ”

Къде видя единението?

На Шипка ние, телевизионните фенове, видяхме разцепление – имаше естествени българи, младежи и родители с деца,  които бяха отишли на върха в действителност да почетат националния ни празник.

А имаше и такива, които търсеха провокация, развявайки съветските знамена.

Радев се направи, че не вижда разликата, и за следващ път се появи не като обединител, а като разделител на нацията.

М. Вешим
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР