СподелиБългария става пълноправен член на шенгенското пространство с ограничението, че

...
СподелиБългария става пълноправен член на шенгенското пространство с ограничението, че
Коментари Харесай

Настимир Ананиев, ПП-ДБ: С влизането в Шенген националната ни сигурност ще се повиши в пъти

Сподели
„ България става пълновръстен член на шенгенското пространство с ограничаването, че ще влезе в сухопътните граници по-късно. Вярвам, че това ще стане тази година. След като станем член на Шенген, ще сядаме на масата, на която се взимат решенията, ще имаме цялостния достъп до базите данни. Това е значимо за националната сигурност на страната и, в действителност, е огромната победа. Много хора се пробват да го омаловажат. На 31 март ще получим мощна поддръжка за нашата граница и финансиране за нова техника – термокамери, високопроходими коли, както и поддръжка от граничните служби на всички европейски страни. Националната ни сигурност ще се увеличи в пъти “, сподели Настимир Ананиев, зам.-председател на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ в изявление за Българска национална телевизия.

Той съобщи ясно, че няма заплаха България да се трансформира в бежански лагер, тъй като: „ В момента се работи напълно за българския народен интерес “.

„ В момента важи Дъблинското съглашение във връзка с политиката за бежанците, подписано през 2013 година Според него, в случай че емигрант влезе в дадена страна, той се записва там и в случай че се реалокира в друга страна от Европейски Съюз – може да бъде върнат назад. Оказа се, че Австрия са желали да върнат 193 бежанци, а ние сме приели назад 113. А не 6000, каквито бяха спекулациите “, изясни Ананиев.

Той акцентира, че когато една политическа групировка се държи безконтролно, се пробва да всява боязън в българите.

Ананиев обърна внимание и на пакта за миграция, подписан през миналата година.

„ Всички страни в Европейски Съюз се съгласиха, че няма по какъв начин тежестта от мигрантския поток да пада единствено върху външните граници на съюза, каквато е и България. В момента този пакт споделя, че всички страни би трябвало да поемат тази тежест като се разпределя съгласно размера на страната, а това ще облекчи България като страна с външна граница, през която влизат повече мигранти, и съгласно Дъблинското съглашение това беше неизгодно за нас “ – изясни зам.-председателя на Политическа партия и изрично съобщи, че няма заплаха България да стане огромен бежански център. – „ Това са хибридни опорки, които всяват подозрение в хората, с цел да нямат доверие “ – сподели Ананиев.

По отношение на идната ротация ръководството на Бългрия на 6 март зам.-председателят на ПП-ДБ акцентира, че сега се приказва единствено за една ротация, а предстоят две.

„ Първо би трябвало да се случи ротацията в Народното събрание и Никола Минчев да седне на мястото на Росен Желязков, а по-късно да има ротация в самия кабинет “, съобщи Ананиев.

На въпросите, зародили в медийното пространство чий ще бъде мандатът той съобщи, че това е механически колорит, който към момента не е изговорен по какъв начин да се случи.

„ Това, което е контрактувано, е съставът да остане същият. Разбира се, имаме забележки към някои министри. Не имам вяра всички българи, които наблюдават работата на министерствата, да са удовлетворени от всички. Но би трябвало да се каже, че никой еднолично не може да смени министри, би трябвало да има единодушие сред двете обединения – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС “, сподели Ананиев.

Той даде съмнение за спекулациите в медийното пространство, че Асен Василев ще бъде вицепремиер на финансите.

„ Може би след този страховит бюджет, който направихме, след недостига от 2,2 %, Асен Василев сподели, че може да държи фискалната политика на място, и че е един добър министър на финансите. Не е чудно, че някой желае да го види като министър председател, само че ние ще спазим нашата сделка. “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР