Спите ли по пижама, нощница, тениска или пък спите без

...
Спите ли по пижама, нощница, тениска или пък спите без
Коментари Харесай

Ето защо е много полезно да спите с чорапи:

Спите ли по пижама, нощница, тениска или пък спите без нищо? Нищо от това няма значение! Важното е да  носите чорапи. Време е да спрете да се карате на мъжа си, който още веднъж е задремал по чорапи! Оказва се, че това е потребно във всяко отношение.

Причина 1: Ще заспивате по-бързо

Знаете ли, че телесната температура на човек пада през нощта? Сигурно. Това, което евентуално не знаете, е, че нашите циркадни ритми – биологичният часовник, който въздейства на съня и будността – също зависят от телесната ни температура.

По време на сън тялото последователно се „ затопля “ – и мозъкът ни възприема това като сигнал за интензивност и бодърстване. Но последователното „ изстудяване “ през нощта води до командата: „ Спи! “

Какво общо имат чорапите? Просто е: когато краката ни са топли, кръвоносните ни съдове се уголемяват, краката ни се затоплят, само че всички останали елементи на тялото последователно се охлаждат, телесната температура спада и ние заспиваме. Така че носете топли чорапи, в случай че страдате от бодърствуване – това би трябвало да помогне.

Причина 2: Краката се успокояват

Така нареченият „ синдром на неспокойните крайници “ е положение, когато в съня си човек прави доста (до 50 на час!) дребни придвижвания с краката си – сериозен проблем, който може да предизвика бодърствуване и други нарушавания на съня, както и да претрупа нервната система, заради което заран ще се чувствате изтощени.

Носенето на чорапи преди лягане може да помогне за облекчение на този проблем посредством възстановяване на кръвообращението и понижаване на спазмите.

Причина 3: Горещите талази при менопауза ще станат по-леки

Друг прелестен бонус от обуването на чорапи преди лягане е, че може да се понижат горещите талази по време на менопаузата. Механизмът е същият като при заспиване: чорапите затоплят краката ни, притокът на кръв в тази част на тялото става по-активен и температурата на тялото последователно понижава – а горещите талази или стават по-редки и по-малко интензивни, или въобще стопират.

Причина 4: Петите ви стават по-гладки

Всичко е просто: при чорапите кожата на краката не губи интензивно влагата си, което значи, че изсъхва по-малко. Това е спомагателна изгода, изключително значима за тези, които имат нарушена сензитивност в долните крака – да вземем за пример заради диабет вид 2.

Причина 5: Сексът става по-добър

Сериозно, двойките, които не смъкват чорапите си преди да вършат секс, са по-склонни да получат оргазъм (80% против 50%), а мъжките сътрудници имат по-силна ерекция. С ерекцията всичко е повече или по-малко ясно: чорапите усъвършенстват притока на кръв, в това число към стратегически значимия орган – затова има повече сили и оргазмът на мъжа е по-издръжлив.

Но що се отнася до женския оргазъм, всичко е обвързвано с чувството за топлота, което чорапите дават. Не е загадка, че удоволствието от секса за една жена зависи доста от това дали тя може изцяло да се отпусне и да се усеща в сигурност – а когато краката й са топли с уютни чорапи, е доста по-лесно да се вършат и двете. И в последна сметка – следва ослепителен оргазъм!

Какви чорапи да изберем за сън?

Най-важното: ластикът им би трябвало да бъде допустимо най-разхлабен, с цел да не нарушава притока на кръв. В противоположен случай вместо изгода, носенето им може да навреди на здравето, да предизвика хипертония и даже инфаркт. Също по този начин е добре чорапите да са от мека материя, естествени и дишащи.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР