Списъкът с принцеси на Дисни съдържа 12 имена. Красивите героини

...
Списъкът с принцеси на Дисни съдържа 12 имена. Красивите героини
Коментари Харесай

Истинските неразказани истории на Дисни принцесите

Списъкът с принцеси на Дисни съдържа 12 имена. Красивите героини са принцеси или по генезис, или с помощта на обичания си мъж, или пък поради техните заслуги.

Някои от тези чаровници имат прототипи – било то в действителния живот, легендите или приказките. Често историите на прототипите са по-вълнуващи или тъжни от живота на екранните им облици.

Днес ще ви разкрием кои са прототипите на красивите героини на хитовите анимации.

Започваме с Бел от "Красавицата и звярът ".

„ Красавицата и Звярът” е написана от Габриел-Сюзан дьо Вилньоф и оповестена през 1740 година Става известна обаче, едвам откакто е съкратена и преразказана от Жан-Мари Льопринс дьо Бомон през 1757. Именно върху тази версия са основани множеството по-късни акомодации в киното, театъра и музиката. Вярва се, че основните герои в историята имат прототипи от действителния живот – семейство Педро и Катрин Гонсалвус. Мъжът страдал от рядко генетично заболяване, поради което имал щедро окосмяване по цялото тяло. Катрин не го била виждала до деня на сватбата им. И макар че Педро в никакъв случай не се трансформирал в хубав принц, двойката живяла щастливо и основала седем деца.

 принцеси

"Смелата Ваяна " - Смелата Ваяна е напълно фиктивен облик. Първоначалната концепция на екипа на анимационния филм е основният воин в него да бъде Мауи. След като посещават Полинезия обаче, създателите остават мощно впечатлени от силата и хубостта на локалните дами. Научават доста неща и за далечните плавания. Така се ражда обликът на Ваяна. Филмът пък е изпълнен с препратки към полинезийски легенди, съгласно които островите са основани от могъщия полубог Мауи. В легендите обаче той е слаб, млад мъж, до момента в който анимацията го демонстрира висок и много наедрял.

 принцеси

Вижте останалите истории в галерията ни ТУК >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР