Списъкът с приетите на първо класиране ще бъде обявен на

...
Списъкът с приетите на първо класиране ще бъде обявен на
Коментари Харесай

Рекорд! 25 момичета се борят за 1 място в специалност „Медицина“ в Бургаски университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Списъкът с признатите на първо класиране ще бъде разгласен на 24 юли

Национален връх сложи Медицинският факултет към Бургаски университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ в оспорваната конкуренция за бъдещи лекари. За 1 място в компетентност „ Медицина “ се борят 25 девойки. Традиционно конкуренцията при дамите е по-голяма, само че ползата тази година е извънреден.

На 15 и 16 юли се организираха изпитите по биология и химия в Бургаския държавен университет. Списъкът с признатите на първо класиране ще бъде разгласен на 24 юли.

Медицинският факултет e най-новият в България, а базата му е измежду най-съвременната в страната.

Във висшето учебно заведение могат да аплайват задгранични жители в сходство със Закона за висше обучение. За първи път тази година, в компетентност „ Медицина “, ще се организира образование и на британски език.

Голям интерес има и към Факултета по публично здраве и здравни грижи. Почти всички бройки са заети още при първо класиране. За специалностите „ Акушерка “, „ Медицинска сестра “ и „ Лекарски помощник “ все още няма нито едно свободно място. За една от атрактивните бакалавърски стратегии „ Здравен мениджмънт “ към момента има 12 свободни позиции за бъдещи студенти.

Всички оповестени места в Медицинския лицей също към този момент са заети. Няма свободни позиции за професионални бакалаври „ Рехабилитатор “ и „ Помощник фармацевт “. Дълго чаканите бройки за бъдещи помощник-фармацевти са 30 и всички са платена форма на образование. Въпреки това ползата към специалността е доста огромен, а университетът постави старания да я акредитира и разгласи банкет.

Неприетите студенти, в изброените нагоре специалности, могат да наблюдават за динамичност сред класиранията и да получат своя късмет за студентска банка в Бургаския университет.

Второто класиране ще бъде оповестено на 18 юли след 16 ч.

Повече информация за специалностите и значими дати може да откриете в уеб страницата на университета:

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР