Спирането на газа освен пагубни ефекти за икономиката, създава и

...
Спирането на газа освен пагубни ефекти за икономиката, създава и
Коментари Харесай

Тънката синя линия на газа може да взриви плановете за кабинет, предупреждава бизнесът

Спирането на газа с изключение на пагубни резултати за стопанската система, основава и обилни опасности за софтуерни повреди и опазването на околната среда и човешкия живот.

Това предизвестяват в намерено писмо до премиера в оставка Кирил Петков, финансовия и икономическия министри в оставка Асен Василев и Корнелия Нинова, до енергийния им сътрудник в оставка Александър Николов, до ръководителя на КЕВР Станислав Тодоров, до изпълнителния шеф на " Булгаргаз " Людмил Йоцов от Българската федерация на (БФИЕК).
 Политическа партия подготвени за разговор, само че държат Асен Василев да е министър председател
Политическа партия подготвени за разговор, само че държат Асен Василев да е министър председател

Мирослав Иванов не вижда причина да се огъват пред ултиматуми

От организацията, която сплотява 28 огромни индустриални предприятия в страната пишат, че алените линии на политическото коалиране са едно, само че разграничителната линия, която е на път да взриви всевъзможни бъдещи проекти за нов кабинет в границите на това Народно заседание, а и работата на вероятно служебно държавно управление е прекъсването на газа.

" Противно на политическата лексика, която обича аленото - линията този път е синя. И тя е тежката обстановка с обезпечаване на природен газ за България. Изключително обезпокоително е, че единствено 2,5 месеца преди началото на отоплителния сезон синьо гориво за България не е обезпечено , а и цената му е безусловно неразбираема. Ефективни ограничения за това не бяха взети нито в границите на постоянното държавно управление, а по-късно и на кабинета в оставка ", пишат от БФИЕК.
 КЕВР: Имаме газ за юли, само че
КЕВР: Имаме газ за юли, само че " Булгаргаз " не трансформира цената

Никога до момента " Булгаргаз " не е имал толкоз доста снабдители на газ

Производителите, акцентират, че е допустимо ръководещите да нямат визия какъв брой предприятия в страната зависят напълно от природния газ, на какъв брой фамилии те дават занаят и какъв брой физически лица се отопляват с природен газ . За тях също опция за зимата на процедура няма, пишат от асоциацията.

" Хубаво е да познаваш българската стопанска система преди да приказваш и най-много преди да действаш. Далеч сме от концепцията да звучим трагично, само че без доставки на природен газ доста работещи хора ще са на улицата, стопанската система ще бъде извънредно застрашена, а държавният бюджет няма да може да поеме огромна част от обществените заплащания ", предизвестяват производителите.

Повод за тяхното безпокойствие са думите на изпълнителния шеф на " Булгаргаз " ЕАД, който при чуването си в Народното събрание съобщи, че не са обезпечени количествата, нужни за стопанската система за август и септември .
 Русия орязва с още 1/3 доставките на газ за Италия
Русия орязва с още 1/3 доставките на газ за Италия

При цялостно прекъсване на синьото гориво страната ще изпадне в криза

Не е ясно по какъв начин се договаря доставката на тези количества. Няма и безусловно никаква информация дали се работи за договарянето на дълготрайни доставки на природен газ, в това число от 1 януари 2023 година

Дори и при приемането на задачите количества газ от Азербайджан, международният пазар е в недостиг - следим повреди, стачки и планови престои на уреди на основни снабдители . Наблюдаваме свръхзаетост на терминалите за регазификация на полутечен газ в Европа.

Много от " различните " снабдители съвсем нямат свободни количества газ за обмен отвън дълготрайните им задължения . Тези условия надалеч не ни карат да гледаме оптимистично на опцията за обезпечаване на газа за България, пишат производителите.

На този декор не е ясно дали има газ, който да бъде нагнетяван в " Чирен ", стимулират терзанието си те.
 Делян Добрев предвижда: Още 20-30% скок на газа след месец
Делян Добрев предвижда: Още 20-30% скок на газа след месец

Има обезпечени единствено 1/3 от потреблението

Съгласно обществени данни, ПГХ " Чирен " е запълнено на 38%, а междинната запълненост в Европа е 62%! В Германия междинната запълненост е 65%, като редица складове там са запълнени над 90% . Да не забравяме, че сме на средата на летния сезон, когато потреблението е относително ниско, изясняват оптимизма на политиците те.

Те питат какво ще се случи през зимните месеци, когато би трябвало да се доставя гориво за топлофикациите и акцентират, че сходни въпроси към този момент е трябвало да имат отговор.
 КЕВР усилва цената на газа с 32%
КЕВР усилва цената на газа с 32%

От 1 юли синьото гориво ще коства 186,17 лева

Управителен съвет на Българската федерация на индустриалните енергийни потребители Българската федерация на индустриалните енергийни потребители (БФИЕК) сплотява 28 огромни индустриални предприятия в страната, които дават отговор за 44% от промишленото ползване на електрическа енергия и 57% от промишленото ползване на природен газ в страната, акцентират те.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР