Спирането на движението в двете посоки заради ремонт по път

...
Спирането на движението в двете посоки заради ремонт по път
Коментари Харесай

Натоварен трафик и камиони през прохода Петрохан

Спирането на придвижването в двете направления поради ремонт по път I-1 сред Мездра и Лютидол, който е част от основен път Е-79, докара до натоварване на трафика в прохода Петрохан.  

Според водачи най-сериозен проблем основават товарните коли, които в посока София се пренасочват през Петрохан като един от вероятните обходни направления на правата Мездра - Лютидол.

Струпването на камиони в планинския проход, който е стеснен, с доста стръмни и остри завои трансформира пътуването в съществено предизвикателство, считат пътуващи по този маршрут.   

„ Петрохан не е път за тирове “, сподели пред Българска телеграфна агенция Павел Любомиров, който пътува постоянно през прохода от София за Лом. „ Пътят е изящен, само че стеснен. Денивелацията е сериозна и на острите завои мъчно се разминават даже леките коли. Разминаването на завой с огромен товарен камион е мъчно. А тировете се движат по няколко един след различен, с доста дребна отдалеченост между тях. Изключително натоварващо е. Трябва да си доста деликатен, да се пазиш както от камионите, които постоянно навлизат в твоето платно, тъй като мъчно вземат завоя, по този начин и да внимаваш да не излезеш от пътя, тъй като след мантинелата е бездна. Тези проблеми няма да ги има, когато се построи тунелът през Петрохан “, посочи  Павел Любомиров.  

Съгласно непрекъснатата организация за придвижване, прекосяването на моторни транспортни средства над 12 тона, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан не е позволено.

След началото на ремонта на сектора от Мездра до Лютидол въведената краткотрайна организация за придвижване планува водачите на камиони над 3,5 т, пътуващи в посока София, да могат да минават и по път II-81 Монтана – София, през проход Петрохан - до въвеждане на зимното поддържане на пътя.  

Временната организация за придвижване е в действие от 10 юни, когато стартират строителните действия по интернационалния път Е - 79 сред Мездра и село Лютидол. Поради сложността на строителните работи, правата ще бъде затворена за придвижване до края на годината, а трафикът е пренасочен по обходни направления, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура ”.

Проектът за рационализация на първокласния път сред Ботевград и Мездра планува построяването на четири ленти с разграничителна линия и обходни трасета отвън обитаемоте места за директния трафик.  

Сложността на строителните действия по 12 –километровия сектор сред Мездра и Лютидол, които включват взривяване и обрушване на скатове, както и работа на пътното платно, постанова цялостно затваряне на правата.  

Движението в региона се чака да бъде възобновено през декември тази година. Осигурени са четири обходни маршрута. От АПИ приканват водачите на транспортни средства да карат с нараснало внимание, да съблюдават рестриктивните мерки и поставената сигнализация, както и нужната отдалеченост.

 





 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР