Спирането на четири руски телевизии в ЕС - Първи канал,

...
Спирането на четири руски телевизии в ЕС - Първи канал,
Коментари Харесай

Волгин, Сидеров и Русофилите на Малинов си искат обратно руския Първи канал на протест

Спирането на четири съветски малките екрани в Европейски Съюз - Първи канал, Россия 1, НТВ и Рен ТВ - изкара " представителите " на рускофилията в София на митинг.

Забраната за излъчването на съветските медии беше наложена като част от глобите на Европейската комисия против Русия поради грубата пропагандна акция, съпътстваща военната инвазия на Путин в Украйна.

 николай малинов, русофили

Руски флагове се развяха пред представителството на Европейска комисия на ул. " Раковски " в София, наред с надписи " Не на осведомителния гнет " и " Не на цензурата ".

Водещият от БНР Петър Волгин се оказа на общ митинг с ръководителя на " Атака " Волен Сидеров и ръководителя на придвижването " Русофили " Николай Малинов (бивш народен представител от БСП).

Още през 2019 година Малинов беше упрекнат в шпионаж в интерес на Русия; делото е в съда от 2021 година, само че и досега не е завършило на първа инстанция. Междувременно той съумя да получи изключение от възбраната да пътува в чужбина, с цел да отиде в Москва и да получи медал персонално от Владимир Путин. Съдията, който позволи това да се случи - Андон Миталов - беше глобен от Съединени американски щати за корупция.



Само преди няколко дни Петър Волгин стана причина за цивилен митинг против самия него пред БНР, откакто във Фейсбук си разреши да пази Народния съд точно на 1 февруари, деня в памет на жертвите на комунистическия режим.

Санкциите против съветските медии бяха наложени поради систематичната интернационална акция на Кремъл за дезинформация, манипулиране на информацията и изкривяване на обстоятелствата, с цел да ускори тактиката си за дестабилизиране както на своите съседи, по този начин и на Европейски Съюз и неговите страни членки.

Забраната е утвърдена с единогласие на съвещание на Европейския съвет - общото заседание на държавните ръководители от целия Европейски Съюз. Четирите глобени малките екрани са " под непрекъснат директен или заобиколен надзор от управлението на Руската федерация ", се споделя в решението на съвета.

Още напролет на 2022 година бяха спрени други " рупори " на Путин като " Спутник ", Russia Today и Россия 24, които излъчват ежедневно с часове агитация, обработваща публичното мнение в отбрана на съветската война.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР