СпейсЕкс е една стъпка по-близо до изстрелването на астронавти към

...
СпейсЕкс е една стъпка по-близо до изстрелването на астронавти към
Коментари Харесай

3…2…1… Запалване! СпейсЕкс проведе статичен тест на ракетата за Крю Драгън.

СпейсЕкс е една стъпка по-близо до изстрелването на астронавти към “Международната галактическа станция ”, откакто бе извършено сполучливо огнево тестване на ракетата “Фолкън 9 ”, която ще изстреля за пръв път кораба “Крю Драгън ” на роботизиран полет. 

Напомням на читателите, че статичните тествания са значима стъпка за СпейсЕкс преди одобряването на всяка ракета за полет. При тези проби се организира назад преброяване и запалване на моторите, без да се пуска към момента ракетата в полет. Всичко това се организира, с цел да се удостовери сполучливата продуктивност на първата степен.

Статичното запалване на “Фолкън 9 ” за “Крю Драгън ” бе извършено в постройките на СпейсЕкс на територията на МакГрегър, Тексас.

През миналите години и месеци имаше много отлагания в комерсиалната пилотирана стратегия, освен заради механически аргументи, само че и заради администрация. Изглежда обаче, че времето на пилотираните полети най-сетне идва: този път в действителност. Според последните обновени проекти на НАСА първият роботизиран полет на “Крю Драгън ” би трябвало да е през януари 2019-та година, а първият пилотиран – през юни. 

За повече информация: СпейсЕкс

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР