11-годишно момиче е било диагностицирано погрешно с болести и мигрена

...
11-годишно момиче е било диагностицирано погрешно с болести и мигрена
Коментари Харесай

Момиче, 11, с погрешна диагноза над 30 пъти, преди да бъде разкрита истинската причина за осакатяващото главоболие

11-годишно момиче е било диагностицирано неправилно с заболявания и мигрена от лекари 30 пъти, преди най-сетне да бъде диагностицирано с мозъчен израстък.

Тия Гордън от Нортхемптън беше откарана в болница по неотложност, макар че е посетила общопрактикуващи лекари, лекари по незабавна помощ и се е обадила на NHS 111 за признаците си. Майка й, Имоджен Дарби, продавачка в аптека, сподели, че Тиа също е сменила рецептата си за очила четири пъти, преди туморът да бъде видян. Тя е търсила помощ за мигрена и повръщане на Тиа в продължение на три години, преди да й кажат, че чакането за ЯМР ще бъде осем месеца.

Едва когато положението повлия на равновесието и способността на Тиа да върви, й беше направено незабавно сканиране. Показа, че има 3,5 см мозъчен израстък. Дарби сподели: „ Казаха ми, че Тиа има стомашни проблеми и мигрена. Първото нещо, което ми споделиха, защото беше лятото, (беше, че) просто би трябвало да пие повече вода. Вероятно след една година й сложиха диагноза мигрена и те й дадоха...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР