"Спейс eкс" изстреля към Международната космическа станция космическата капсула "Дракон",

...
"Спейс eкс" изстреля към Международната космическа станция космическата капсула "Дракон",
Коментари Харесай

SpaceX изстреля космическа капсула с манекен на име Рипли към МКС

"Спейс eкс " изстреля към Международната галактическа станция галактическата капсула "Дракон ", която е предопределена за астронавти, само че ще бъде тествана с манекен с човешки растеж в първия й полет, предадоха международни организации.

Капсулата бе изстреляна с ракета "Фалкон " от галактическия център "Кенеди " във Флорида, в наличието на притежателя на "Спейс Екс " Илон Мъск.

Единственият "пътник " е манекенът Рипли, кръстен на героинята от филмовата поредност "Пришълецът ". "Спейс Екс " се нуждае от сполучлив тестови полет на капсулата си "Дракон ", преди да изпрати астронавти на борда й по-късно тази година.

„ Дракон” ще разреши на НАСА да изпраща астронавти в космоса без помощта на Русия.

Космическата капсула би трябвало да се скачи на следващия ден към 11 ч. по Гринуич към МКС, която е в околоземна орбита, на височина към 400 км от повърхността на Земята.

Корабът ще остане 5 дни свързан за орбиталната станция, преди да се върне на Земята идващия петък.

"Тестовият полет е доста значим. Готвим се да изпратим американски астронавти с американски ракети в космоса от американска територия за пръв път, откогато бяха прекратени полетите на совалки през 2011 година ", съобщи шефът на НАСА Джим Брайдънстайн.

Нито един астронавт не е изхвърчал в космоса от територията на Съединени американски щати от завръщането на американската совалка "Атлантис " на 21 юли 2011 година НАСА заплаща на Русия 82 милиона $ за астронавт за отиване до МКС и връщане от станцията.

През 2014 година американското галактическо ведомство подписа контракт със "Спейс Екс " и "Боинг ", в сходство с който те да поемат щафетата. Осъществяването на поставената цел обаче се забави, защото критериите за сигурност са по-строги спрямо тези при изстрелването на спътници.

Ако всичко е наред, идващият полет ще е с двама астронавти на борда на капсулата, която е със седем места. Полетът може да бъде сбъднат през лятото, само че и в този случай е допустимо закъснение.

Earth floats gently in zero gravity pic.twitter.com/XUH3KeDPVe
— Elon Musk (@elonmusk) 2 март 2019 година
SpaceX Crew Dragon recap https://t.co/MmQmctxRSo
— Elon Musk (@elonmusk) 2 март 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР