Спецслужбите на изслушване пред депутатите от ресорната комисия. Поводът -

...
Спецслужбите на изслушване пред депутатите от ресорната комисия. Поводът -
Коментари Харесай

Заради включване на българи в сайта „Миротворец“: Изслушват спецслужбите

Спецслужбите на чуване пред депутатите от отрасловата комисия. Поводът - включването на българи в уеб страницата „ Миротворец “. Списъците не са „ премахване на хора “, съобщи ръководителят на комисията Даниел Митов.

Бойко Рашков застава отпред на парламентарната комисия

Искането за чуването е по самодейност на Българска социалистическа партия и идва откакто в уеб страницата са оповестени имената на българи, посочени като врагове на Украйна. Сред тях и зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

„ Въпросният уебсайт е бил на вниманието на съществени интернационалните организации като Г-7, Организация на обединените нации, Европейската комисия, които са имали начинания, тъй че да лимитират дейностите на тази платформа. Службите ще създадат допустимо оценката на това дали има някаква евентуална опасност, ще ни осведомят “, сподели Даниел Митов, ръководител на Комисията за надзор над службите за сигурност.

Изразихме солидарността си с Украйна и украинския народ, написа във Facebook Мария Габриел

Посолството на Украйна в България също реагира и уточни, че активността на публичната организация „ Миротворец “ по никакъв метод не е обвързвана с работата на държавните институции на Украйна. От задачата акцентират, че тя не отразява формалната политика на страната.

И още една реакция по този проблем - вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е провела телефонен диалог с посланика на Украйна у нас Олеся Илашчук.
Договорено е казусът бъде позволен сред способените органи на двете страни, а министър Габриел и дипломат Илашчук са се разбрали да поддържат тясна съгласуваност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР