Спецсъдът намали паричната гаранция на кмета на Септември Марин Рачев

...
Спецсъдът намали паричната гаранция на кмета на Септември Марин Рачев
Коментари Харесай

Съдът намали паричната гаранция на кмета на Септември Марин Рачев

Спецсъдът понижи паричната гаранция на кмета на Септември Марин Рачев от 250 000 лв. на 130 000 лв., оповестява Българска национална телевизия.

Рачев беше задържан при акция в града, а в следствие му бяха повдигнати и обвинявания за неизгодна договорка и умишлена занемареност.

Миналата седмица съдът утвърди настояването на прокуратурата за премахване на Рачев от кметския пост, с цел да не може да въздейства на очевидци. 

Преди дни представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова разгласи, че при спецакцията на Специализираната прокуратура е открит офис в Пазарджик, в който са се намирали договорите с Община Септември и съпътстващата ги документи на 14 компании. В него, събрани на едно място, са били открити и печатите и електронните подписи на всички сдружения, които са обслужвани от една и съща счетоводна адвокатска фирма. 

По-късно стана ясно, че в дома на Рачев са открити информации от ДАНС по отношение на провеждането на избори. По този мотив от опозицията в Народното събрание желаеха чуване на ръководителя на контраразузнаването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР