Спецпрокуратурата разследва хакерската атака срещу НАП. Събраните доказателства дават основание

...
Спецпрокуратурата разследва хакерската атака срещу НАП. Събраните доказателства дават основание
Коментари Харесай

Неофициално: Търговският директор на Тад Груп е привлечен като обвиняем

Спецпрокуратурата проверява хакерската офанзива против Национална агенция за приходите. Събраните доказателства дават съображение да се допуска, че непозволеното източване на данни може да е дело на проведена незаконна група. Късно нощес, в офиса на компанията, в която работи Кристиян Бойков, беше арестуван комерсиалният шеф на компанията Георги Янков. По неофициална информация Янков към този момент е притеглен като обвинен, а притежателят на компанията Иван Тодоров ще бъде разгласен за интернационално търсене.

По наша неофициална информация Георги Янков към този момент е притеглен като обвинен. Най-вероятно прокурорът, който следи делото, ще реши да му дефинира мярка за неотклонение " парична гаранция ", само че в много висок размер.

Според информация на юристите, в 16:30 на Кристиян Бойков трябваше да бъде повдигнато ново обновено обвиняване по отношение на преместването на следствието в спецпрокуратурата, само че това по този начин и не се случи. Не е ясно дали юристите са подали погрешна информация или в последния миг са се трансформирали желанията и Кристиян Бойков е свикан на друго място и в друго време.

От неофициална информация за " По света и у нас " разбираме, че за интернационално търсене ще бъде разгласен притежателят на компанията Иван Тодоров, който преди няколко дни е отпътувал към Турция, а оттова - за Канада. Твърди се, че това пътешестване е било от дълго време планувано, само че съгласно наши източници е било планувано през последната седмица.

След като Георги Янков нощес е арестуван, всички останали чиновници на компанията са подали заявление за овакантяване и към този момент не работят в " Тад Груп ". Късно нощес оттова са конфискувани всички компютри, сървъри и хардуер, с които компанията е разполагала.
 Задържаха комерсиалния шеф във компанията на Кристиян Бойков Задържаха комерсиалния шеф във компанията на Кристиян Бойков
Тази вечер е арестуван Георги Янков, търговски шеф на ТАД Груп - компанията, в която работи уличеният хакер Кристиян Бойков. Информацията потвърдиха...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР