Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Маринела Христова, интериорен дизайнер: Д-р Емилова може да преподава здраве на децата

Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева.
 Д-р Емилова e експерт по вътрешни заболявания, кардиология и ревматология, създател на клиника, работеща по методите на природонаучната медицина. Д-р Емилова e експерт по вътрешни заболявания, кардиология и ревматология, създател на клиника, работеща по методите на природонаучната медицина.
През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати. 

Маринела е уверен почитател на лечебното недояждане от 17 години. Определя се като прецизен, само че никога краен последовател на здравословния метод на живот. На въпрос не я ли затруднява програмата в условия на огромното градско напрежение, дава отговор уверено, че всичко се свежда до персонален избор – да си здрав и в добра форма. Жената е интериорен дизайнер и е намерила личния си жанр в избор на менюто и организация на всекидневието за хората, които обича.

На плодове, чай и мед Маринела останала за пръв път съвсем незабавно след раждане на втората си щерка. Щяла е да го направи още през бременността, сходно на свои приятелки, само че още не била добре осведомена със системата. При доктор Емилова почнала да върви постоянно след 2001 година и с лекциите й попивала нова настройка към грижата за тялото и духа. През годините се избавила от разнообразни заболявания и неразположения, и към този момент посещава медицинския център поради цялостния релакс, обезпечаван от екипа на лекарката.

Маринела е имала проблеми с насъбрани килограми, алергии, камъни в бъбреците, колит. С постоянно недояждане недоволствата са отзвучали. По-рано дамата консумирала доста млечни артикули и салами. Те отстъпили за сметка на доста зеленчуци, плодове, бобови храни, ядки и семена. На трапезата имат, съгласно рекомендациите на доктор Емилова, месо от домашна плантация – единствено на празници, от време на време козе мляко и сирене.

Когато втората щерка на Маринела била на 6 месеца, фамилията направило първата си обща лятна почивка на Боровец при доктор Емилова. Каката била на 5 години и изпълнила първата си стратегия на плодове, чай и мед. Според възрастта си двете деца са били на лековит апетит против чести простуди и дежурни за множеството малчугани болести. Те към този момент са огромни и постоянно мнозина одобряват Маринела за тяхна сестра, тъй като има впечатляваща осанка и манекенска фигура.
У дома девойките се хранят здравословно, носят си и кутии с плодове за учебно заведение.

Но не постоянно срещат поощрение отвън фамилията. Маринела споделя, че децата й настойчиво отказвали да изяждат наложителните кифла и мляко, представяни като „ огромна грижа “ на родното обучение за здравето на подрастващите. Училището било доста интензивно в устрема да накара дребните да одобряват нездравословни храни, вместо пресни плодове и зеленчуци. Срещу тази обърната пирамида пловдивчанката и доста други родители също оказвали опозиция, само че нищо в системата не се е трансформирало съществено. За това наученото от лекциите на доктор Емилова е същински университет за здраве и дружно с кулинарното учебно заведение в медицинския център дава нужните потребни познания за реализиране на естетика с природата. Маринела е уверена, че доктор Емилова може да преподава здраве на деца и учители и по този начин да се предпазят от хронични заболявания цели генерации.

„ Плодолечението е система за естетика в тялото, мозъка и духа “, споделя дамата. При доктор Емилова тя се ползва в името на цялостния комфорт и е с дълготраен резултат. Приятелският кръг на фамилията на Маринела е измежду уверените почитатели на здравословния метод на живот и за следващо лято мнозина от тях ще са в медицинския център на Боровец за най-пълноценната лятна почивка.

Рецепта на Веселин Станков

Сурово суши

(предястие за 4 порции)

Продукти (основни) – 4-5 листа водорасли нори, 300 г недопечен изчистен карфиол, 2 с. л. пълнозърнест сусамов тахан, сок от един изцеден лимон.   60-2

Продукти за плънката – Жулиени от моркови, краставица, авокадо и стръкчета копър
Продукти за соса – 1 каф. л. кленов сироп, сок от един изцеден лимон, 1 с. л. сусамов тахан, късче свеж джинджифил, щипка морска сол, 100 мл вода.

Приготовление – В купата на кухненски робот се слагат главните артикули (без норито). Пасират се до приемане на примес със зърнеста конструкция (да се прилича ориз). Разстилат се върху норито, слагат се плънката от жулиени зеленчуци и копърът, и се завиват листата водорасли. Нарязват се на части с дебелина 2 см. Продуктите за соса се слагат в блендер и се разрушават до приемане на плътна гладка маса.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР