Специално за мислещите хора ще очертая накратко причините за чудовищната

...
Специално за мислещите хора ще очертая накратко причините за чудовищната
Коментари Харесай

Сергей Глазев: Да победим и да изградим нова световна икономика

Специално за мислещите хора ще очертая в резюме аргументите за чудовищната война, която се разигра пред очите ни в Украйна. Няма нищо по-лошо от война сред обществени групи от един и същи народ. В случая нашият, съветският народ, който епохи наред се е формирал на територията на днешна Украйна, която по едно време по самодейност на Ленин включва Малорусия, Новорусия и Карпаторусия.

Израснах в Запорожие, покрай което в този момент се водят тежки борби за заличаване на украинските н*цисти, които в никакъв случай не съществуваха в моята дребна татковина. Учих в украинско учебно заведение и познавам добре украинската литература и език, който от научна позиция е акцент на съветския. Не забелязах нищо русофобско в украинската просвета.

През 17-те години от живота си в Запорожие не съм срещнал нито един бандеровец. Смяташе се за обидна дума и за използването й по нечий адрес човек можеше да получи [шамар/удар] в лицето. И в кошмарите си нямаше по какъв начин да допускаме, че ще доживеем да забележим настоящето положение на яростни боеве сред въоръжените сили на Русия и Украйна.

Нашият президент доста пъти е казвал, че руснаците и украинците са един народ. От позиция на историческата, лингвистичната, археологическата, етнографската, генетичната просвета това е потвърден факт.

Той [единният народ] беше изкуствено разграничена след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. В рамките на три десетилетия след тази, съгласно нашия президент, най-голяма геополитическа злополука на 20-ти век, в публичното схващане на съветския народ на Украйна се развиха патологични процеси, които го доведоха до тежка смъртоносна болест - русофобията. Как се случи това?

Още един път ще се базира на книгата си „ Последната международна война: Съединените щати ще я стартират и изгубят “, оповестена през 2016 година, в която настоящото положение на нещата беше тъкмо планувано. Една от главите на тази книга, разкриваща аргументите за американската експанзия, се назовава „ Защо Украйна? “.

Препоръчвам тази книга на всеки, който желае да разбере трагичните събития, които се случват през днешния ден. Както и предходната книга " Украинска злополука ", която беше неразрешена от американската цензура в Украйна.

По-долу ще очертая главните положения на тези творби, основани на схващане на дълготрайните модели на икономическо развиване.

Както се споделя, няма нищо по-практично от положителната доктрина. Теорията за дълготрайното икономическо развиване, която развивах от доста години, разкривайки закономерностите на периодически промени в софтуерните и международните стопански структури, направи допустимо да се плануват доста непредвидени трагични събития: скокът и спадът на цените на петрола през 2000-те години ; международната финансова рецесия от 2008 г.; отприщването от Вашингтон на международна хибридна война против Китай и Русия, в това число комерсиална война против Китай и ескалация на финансовите наказания против Русия, до култивирането на русофобско-нац*стки режим в Украйна и сегашния въоръжен спор.

За страдание съвсем всички прогнози, направени въз основата на моята доктрина за дълготрайното икономическо развиване, се потвърдиха изцяло. За страдание, защото трагичният ход на събитията, които вкараха страната ни в положение на въоръжен спор с Украйна, можеше да бъде избегнат, в случай че ръководещите се вслушаха в тези прогнози и бяха приложили научно обосновани ограничения за блокиране на американската експанзия, които неведнъж бяха предлагани от създателя, в това число в посочените изявления. Тези ограничения станаха още по-актуални през днешния ден.

Ако лекарят е сложил диагноза и прогноза за развиването на заболяването, които са били изцяло доказани, тогава е разумно да се вслушат в предлаганите от него предписания и способи на лекуване. Особено в случай че заболяването към този момент е довела до патологии, изпълнени със гибел.

Нека стартираме с малко резюме на теоретичните основи. В момента претърпяваме интервал на смяна в софтуерните и международните модели, който постоянно е съпроводен надлежно от структурни стопански рецесии и международни войни.

Промяната в софтуерните модели стартира с неведнъж повишение на цените на силата, след което стопанските системи на водещите страни в света потъват в положение на продължителна меланхолия, излизането от която става посредством „ стихия от нововъведения “ след срутва на финансовите балони вследствие на притока на капитал от остарелите промишлености към финансовия пазар.

През този интервал военно-политическото напрежение ескалира и конкуренцията във въоръжаването подтиква стопанската система да навлезе в нова дълга вълна на напредък, учредена на нов софтуерен ред.

През този интервал „ се отваря прозорец от благоприятни условия за стопански пробив на нови софтуерни водачи, необременени от обвързване на капитали в остарели промишлености. Този интервал сега завършва със скока след Ковид на Китай и Индия към водачи на международното техническо и икономическо развиване въз основата на нов софтуерен ред, чието ядро е комплекс от нано-, биоинженерство, осведомителни, цифрови, адитивни и когнитивни технологии.

В същото време се разпростира преход към нов международен стопански ред, чието ядро се образува и в Югоизточна Азия въз основата на нова конвергентна система за ръководство на социално-икономическото развиване, съчетаваща централизирано стратегическо обмисляне и пазарна конкуренция, държавно надзор върху финансовата и материална инфраструктура и частното предприемачество, при което страната интегрира ползите на разнообразни обществени групи към общата цел за повишение на благосъстоянието на хората на основата на бързо икономическо развиване.

Както постоянно се е случвало в такива интервали, ръководещият хайлайф на главните страни от изходящия международен стопански ред предизвика международна война, с цел да резервира своята световна надмощие. В нашия случай финансовият и властовият хайлайф на Съединени американски щати разпростира хибридна война за да хаотизира страните, които не управлява, в това число водачите на новия международен стопански и софтуерен ред.

Обективно, главните противници на Съединени американски щати и Европейски Съюз са Китай и Индия, чиито темпове на развиване са неведнъж по-високи и които образуват ядрото на новия международен стопански ред, към този момент произвеждащи и изнасящи повече артикули. Но субективният ръководещ хайлайф на Съединени американски щати и Европейски Съюз се стреми да смаже Русия, като обичайно я преглежда като главен геополитически съперник. В същото време те избраха Украйна за посока на основния удар, още веднъж в сходство с геополитическите си показа от минали епохи.

Тук те ясно следват заветите на Бжежински, Хитлер, Бисмарк, както и на австрийската и британската корони, които в продължение на два века се пробват да откъснат Украйна от Русия, разкъсвайки съветския свят на антагонистични елементи за последващото му заличаване в междуособна война.

Но през днешния ден, пробвайки се да ни нанесат оптимални вреди, с цел да запазят своята световна надмощие, те доста укрепват позициите на Китай, в интерес на който се измества употребата на съветските естествени запаси и пазара на Евразийския стопански съюз.

Тази пагубна за Украйна геополитическа неточност на западните водачи внезапно форсира смяната на международните стопански структури и възхода на Югоизточна Азия по отношение на Северноатлантическия алианс.

Поради обективните закономерности на смяната в международните стопански структури, Съединени американски щати ще изгубят разгърната от тях международна хибридна война. В припадък на русофобия те към този момент изиграха своето асо на коз против Русия – въпроса за международната валута.

След „ адските наказания “, наложени против Русия, с ареста на всички съветски активи в долари, евро, паунда и йени, тези валути автоматизирано изгубиха статута си на международни аварийни валути. Останалите страни са изправени пред незабавна потребност от основаване на нова парична и финансова система, самостоятелна от тях. Русия би могла да поеме водеща роля в този развой, в случай че не беше господството на американски сътрудници на въздействие в банковия и финансовия ни бранш.

Книгата " Последната международна война ", оповестена преди 6 години, обосновава нуждата от основаване на необятна антивоенна коалиция, учредена на:

- отвод от потребление на $ като международна валута;

- въвеждане на ембарго върху вноса на компютърна техника и потреблението на осведомителни и информационни технологии на страни, които отхвърлят да сключат международна спогодба против кибертероризма (предимно САЩ);

- налагането на наказания против страни, които нарушават интернационалната спогодба за възбрана на създаването и потреблението на биологични оръжия (сега е явно, че това са и САЩ).

Ако преди 6 години водачите на страните от ШОС и БРИКС, обективно заинтригувани да предотвратят световната хибридна война, отприщена от Съединени американски щати, щяха да стартират да извършват тези оферти, то през днешния ден американската експанзия щеше да е спряна.

Ако предложенията, обосновани от създателя през 2014 година за отбрана освен на Крим, само че и на останалите девет района на Южна и Източна Украйна от американските русофобски марионетки, завзели властта в Киев, биха били изпълнени, тогава не би имало военна интервенция. Населението на тези райони се обърна към нас с апел да ги защитим от н*цистите, издигнати от специфичните служби на Съединени американски щати.

За 8-годишната окупация от американски и английски разследващи служби публичното схващане на украинското население беше преформатирано, а младото потомство беше възпитано в русофобски дух.

Американските геополитици не оставиха на управлението на Русия различен избор, с изключение на да стартира специфична военна интервенция за попречване на всеобщото изтребване на съветския народ в Донбас. Бяха декларирани верните цели на денацификация и демилитаризация на Украйна. Проблемът обаче е, че тъкмо това очакваше врагът от нас, забивайки ни в ъгъл със силите на украинските н*цисти, които те подвигнаха.

Веднага щом започнахме да ги унищожаваме, ни удариха авансово готови осведомителни запаси и парични и финансови наказания.

Много е значимо да се разбере, че самодейността по основните фронтове на световната хибридна война – информационно-познавателна и парично-финансова – принадлежи напълно на врага и войната протича по неговия авансово плануван сюжет.

Тези наказания щяха да последват във всеки случай - в случай че ние сами не бяхме почнали специфична военна интервенция, тогава щяхме да бъдем подтикнати към нея от офанзива на въоръжените сили на Украйна против Донбас при доста по-лоши условия. Но се озовахме в капан, подложен от американските и английските разследващи служби, които заляха международните медии с поток от всеобщи убийства на украински жители, проведени под тяхно управление от украински военни, приписвани на съветската войска.

По този метод те печелят борбата за международно публично мнение против нас, а също по този начин са лишили повече от трилион съветски активи, намиращи се в тяхната пълномощия. Това също би могло да бъде избегнато, в случай че нашите парични управляващи бяха следвали рекомендациите, обосновани в горната книга.

Въпреки това, макар провалянето на осведомителния и когнитивния фронт и тежките загуби на паричния и финансов фронт, Русия доста се ускори на вътрешния фронт. Първо, въздействието на петата колона от американски сътрудници на въздействие внезапно отслабна; Въпреки че компрадорската олигархия, в устрема си да задържи спестяванията, изнесени от Русия, скача, с цел да потвърди лоялността си към Вашингтон и Лондон, там те се преглеждат като изиграна карта. Много непознати сътрудници на въздействие, които всекидневно тровеха публичното схващане в медиите, просто избягаха.

Второ, вследствие на наложените наказания автоматизирано беше анулирано правилото за бюджета, съгласно което приходите от петрол и газ на бюджета се вложиха в отговорностите към страните от НАТО. Сега тези стотици милиарди рубли са предоставени разполагаем на държавното управление и могат да бъдат изразходвани за градивни цели.

Трето, със своите наказания врагът в действителност спря износа на капитали от Русия, което основава финансови благоприятни условия за удвояване на вложенията в развиването на личната си стопанска система.

Четвърто, освободена от операция на американските спекуланти, рублата се ускори доста даже без валутни запаси. И заради възбраната за транзакции в долари и евро, тя става районна аварийна валута.

Пето, доброволното евакуиране на западни компании от съветския пазар открива немислими до момента благоприятни условия за заменяне на вноса.

Ако вярно се възползваме от всички тези позитивни резултати от американската експанзия за Русия, то вместо планувания спад на икономическата интензивност с 10% от Брутният вътрешен продукт тази година, можем да получим 10% от напредък.

Но за това е належащо да се построи отначало цялата система за ръководство на развиването на съветската стопанска система въз основа на правилата на новия международен стопански ред. Включително паричната политика би трябвало да стане част от стратегическото обмисляне, както банковата система би трябвало да работи за вложение в постигането на плануваните от страната цели на социално-икономическото развиване.

В разгара на антируските наказания Съединените щати уверено се настроиха, дискредитирайки освен $ и подкопавайки доверието в основаната на него международна валутна и финансова система, само че и ни дадоха опция да предоставим неопровержими доказателства за нарушавания на интернационална спогодба за възбрана на биологичните оръжия, както и цялостната погрешност на осведомителната им политика.

Ако в действителност е невероятно да се заблуждава целия свят от самото начало, то скоро управлението на Съединени американски щати ще бъде разобличено в нарушавания на главните правила на интернационалната сигурност, тоталните неистини на техните изказвания и интернационална позиция и в последна сметка в закононарушения против човечеството.

Това би трябвало да бъде в центъра на нашата външна политика. Привидната непоклатимост на блока на НАТО може да бъде подкопана от нашата дейна поредна политика в тази посока. Назрели са и изискванията за образуване на необятна антивоенна коалиция към горните области: интернационалните конвенции за биологична и киберсигурност.

С други думи, има положителни благоприятни условия за нашето контранастъпление в световната хибридна война. На основните си фронтове съперникът е изразходил главните си сили и към този момент не е в положение да ни нанася вреди.

След ареста на всички съветски активи под тяхна пълномощия, ние нямаме различен избор, с изключение на да създадем лична суверенна парична и финансова система, способна да умножи капиталовата и иновационната интензивност в нашата стопанска система.

След фабрикуването на потоци от явни подправени вести за военни закононарушения в Украйна е достигната граница, след която публичното схващане стартира да се прояснява и последователно да схваща, че тези закононарушения са осъществени от украинските военни под управлението на американски и английски куратори.

След блокирането на външноикономическите връзки на Русия с Европейски Съюз, в последния се ускоряват стопански спешни процеси, които скоро ще се добавят от обществени проблеми заради неизбежната нова вълна от гладни бежанци от Африка.

Западният свят през днешния ден е на ръба на злополука, която се приближи доста близо заради самоубийствените за Европа антируски наказания и войната, отприщена от английските и американските разследващи служби в Украйна. Просто би трябвало да издържим.

Не се поддавайте на глобите, тъй като те няма да бъдат спрени. Не напускайте освободените територии на съветския свят в Украйна, тъй като там живеят съветски хора, от чиято поддръжка в действителност се нуждаем. Не преговаряйте с американските марионетки, тъй като сигурно отново ще ви излъжат. Не се заблуждавайте от оферти да се оттеглите в подмяна на топене на активи, тъй като това е срещу закона и тези решения би трябвало да бъдат оспорени. Не връщайте долари, евро и лири в стопанската система ни, тъй като това ще докара до обновяване на износа на капитали.

И бързо би трябвало да се построи съвременна система за ръководство на икономическото развиване, основана на новия международен стопански ред, каквато се е потвърдила ослепително в Китай, Индия и други страни.

Да създадем обединения с тях за бързото образуване на нова международна парична, финансова, комерсиална и икономическа система, самостоятелна от Съединените щати и техните спътници. За да не търсите, още веднъж ще се базира на книгите „ Скок в бъдещето” и „ Управление на икономическото развитие”, където въз основата на фундаменталната доктрина на дълготрайното икономическо развиване са обосновани оферти за преход към политика на напредналото развиване на нашата стопанска система въз основата на нов софтуерен ред посредством основаване на институции на нов международен стопански ред.

Моята доктрина за дълготрайното икономическо развиване като развой на смяна на софтуерните и международни стопански структури работи. Разработените на негова основа прогнози се сбъдват, а препоръчаните ограничения носят осезаеми изгоди. Много бих желал читателите, измежду които несъмнено има млади експерти в региона на мениджмънта, да я го употребяват.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР