Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Най-малкият на Hyundai - новият i10, в тест

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

Hyundai е един от дребното производители, които не престават да оферират дребни коли в A сегмента. Имахме опция да тестваме фейслифта на третото потомство на i10 в двуседмичен на практика тест. Със своята дължина от едвам 3,67 метра, i10 е характерен градски автомобил. Категорията на дребните коли в сегмент А се сви много през последните няколко години. Също по този начин си коства да се спомене че тук са сестринският модел Kia Picanto, Toyota Aygo X, Renault Twingo и Fiat 500, а VW спря производството на своя Up тази година и затова го няма.

От всички тези модели, i10, нашият тестов автомобил е във вид " N-Line ", което му обезпечава и най-мощния мотор – редовият, трицилиндров, турбобензинов мотор обезпечава 74 кВт/100 к.с. и 172 Нм оптимален въртящ миг, в нашия случай с 5-степенна механична трансмисия. Той разрешава ускорение от 0-100 км/ч за 10,5 секунди и постигане на оптималната скорост от 185 км/ч. Не би трябвало да се чака доста динамичност, другояче i10 кара много солидно, в случай че не гониш Vmax. Заслужава да се спомене - в най-високия вид на съоръжение „ Prime “ това задвижване се предлага и с автоматизирана скоростна кутия.

Но да се върнем към нашия с ръчно превключване „ N Line “. Петте предавки се превключват елементарно, само че ходът на промяна е малко дълъг за нашия усет, разходът по WLTP е 5,4 л/100 км. Оборотомерът като знак за превключване се демонстрира цифрово на екрана на лидера, само че демонстрира единствено цената си, до момента в който сСамо няколко червени ленти светят от лявата страна като сигнален сигнал.

Ако се насочите към автомагистралата и се движите малко по-бързо, разходът ви бързо може да доближи над 7 л/100 км. С 36-литровия контейнер би трябвало да вършиме чести прекъсвания за зареждане. Както е всекидневно за сегмента, в интериора нещата са тесни, само че това се отразява най-много на рафтовете и багажника. Предните седалки и кормилото са с подгрев, 252-литровият багажник, въпреки това, се бори да побере нашия съчетаем ръчен куфар за аероплан. Първо рафтът за шапки би трябвало да се залепи за него, след което ще се сложи изправен. Съхраняването на раницата на фотоапарата е невероятно.

За благополучие, задната седалка (разделена в съответствие 60/40) може бързо да се сгъне и обезпечава нужното място за предпазване: 1050 литра към този момент могат да бъдат прибрани с товарен предел. Така че е по-добре да не планирате колата за фамилна покупка. Покритите с плат седалки са комфортни и с червени контрастни шевове се вписват добре в цялостната визия на интериора - съгласно нас можете да спестите подлакътника в средата, той е прекомерно стеснен и постоянно разрешава ръката да се изплъзне несъзнателно - тъй че го сгънете.

От страна на информационно-развлекателната система, размерът на екрана на i10 от 8 инча и сензорната функционалност са малко по-малки от това, което познаваме от Hyundai. Операциите и прегледът още веднъж са типични за Hyundai - лесни за схващане и можете да се ориентирате бързо. Ако желаете, мобилният телефон може да бъде обвързван безжично и зареждането може да се извърши и благодарение на безжична зарядна станция. Ако имате доста огромен смарт телефон, би трябвало още веднъж да преминете към кабелно решение, поради пространството.

Камерата за заден ход е с невисока разграничителна дарба и вградената звукова система не е това с което Hyundai се оправя по-добре в по-големите модели.

Hyundai не може да направи нищо за това, че i10 непрестанно бипка и тропа по кормилото с помощта на всевъзможни помощници - тук са отговорни наложителните разпореждания на Европейски Съюз. За благополучие можете да изключите всичко, просто би трябвало да го извършите още веднъж всякога, когато шофирате.

Основното е, че не можем да създадем рекомендация за образно мощния и симпатично изглеждащ дребен автомобил, заради цената: нашият i10 в линията N с подобаващото съоръжение в този момент коства внушителните 22 440 евро. Ако не се борите за последните няколко сантиметра от дължината на колата, по-добре е i20 от B сегмента. Това не е малко по-скъпо, предлага се с 48V хибридна технология (което доста понижава действителната консумация) и общият софтуерен пакет е доста по-усъвършенстван (много по-добра камера за заден ход, добра звукова система, повече място на рафтовете/страната на багажника, по-голям резервоар).

Вярно е, че i10 се предлага като базов модел от 15 990 евро, само че в всекидневието пропускате някои от екстрите, които сте харесали и които не желаете да пропускате във връзка с комфорта. Какво приказва в интерес на i10: съперниците в сегмент А страдат от същия проблем или не могат да се оправят с продуктивността на i10 – в случай че би трябвало да останете в този сегмент и в случай че желаете най-мощния мотор, моделът няма опция.

Технически данни Hyundai i10 FL (MY 24) 1.0 Petrol Turbo M/T N Line: Дължина / широчина / височина: 3670 / 1680 / 1480 мм
Двигател: 1.0 литров, редови, трицилиндров, турбо бензинов мотор Работен размер: 998куб.см
Мощност: 74 кВт/100 к.с.
Максимален въртящ миг: 172 Нм
Скоростна кутия: Петстепенна ръчна
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 10,5 секунди
Максимална скорост: 185 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 5,4 литра/100 км Емисии на C02: 123 г CO2/км
Базова цена: от 15 990 евро, цена на тестовия автомобил 22 440 евро
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР