Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Германия Fiat

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Германия Fiat
Коментари Харесай

Първа среща с новия Fiat 600e - видео

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Германия

Fiat 600e е най-новият моделна италианците. Предшественикът от 50-те години на предишния век беше изключително известен измежду фамилиите и тъкмо там Fiat още веднъж нарежда 600e. Предназначен е да предлага оптимално пространство макар дребните размери на автомобила.

Fiat 600e разполага с последно потомство електрически мотор от гамата на Stellantis. Той разчита на мощ от 115 кВт/156 к.с. и с помощта на по-добрата успеваемост има и по-дълъг пробег - до 409 километра (WLTP). Ако пътувате най-вече в градски условия, можете да изминете даже 604 километра с едно зареждане. Батерията е с потенциал 54 кВтч (51кВтч нето) и може да се зарежда на станцията за бързо зареждане с най-много 100 кВт, като времето за зареждане от 20-80 % е обещано на 27 минути.

Всеки, който има своя лична зарядна стенна кутия, ще се зарадва на общоприетото вградено зарядно устройство от 11 кВт, което може да се употребява за цялостно зареждане за по-малко от шест часа.

Визуално Fiat остава правилен на живите си цветове - от средата на тази година не се създават сиви коли, тъй че Fiat 600e също се предлага в пъстра цветова палитра. Тестовият автомобил беше оцветен в по-светлия колорит на синьото „ Sky of Italy “, до момента в който друго изложено транспортно средство беше в оранжев колорит „ Sun of Italy “. Смятаме, че е добре, изключително в мрачния сезон, че няколко страхотни цвята ободряват настроението. Визуално 600e също залага на добре познатата „ усмивка на Fiat “, контурът на задната част е основан на класическите модели.



Интериорът е основан на този на Fiat 500, тъй че в случай че го познавате, ще се почувствате като вкъщи си. Управлява се елементарно 10,25-инчовият екран на информационно-развлекателната система който има сензорна функционалност, разполагаме също по този начин с физически бутони и въртящи се контроли за климатичния надзор и силата на звука и, несъмнено, най-често срещаните функционалности могат да се ръководят и от мултифункционалния волан. За мобилния телефон е конфигурирана подложка за безжично зареждане, а също по този начин могат да се употребяват Android Auto и Apple CarPlay.

Превключването във Fiat 600e става с натискане на бутон, редът от превключватели е ситуиран над централната подпора. Като дребна записка, мощността на мотора се понижава интензивно благодарение на режимите на шофиране Eco и Normal, 600e реализира цялостна продуктивност единствено в състезателен режим. С него се форсира от 0 до 100 км/ч за тъкмо 9,0 секунди, а на автомагистралата оптималната скорост завършва на 150 км/ч.

Fiat поддържа нещата елементарни, когато става въпрос за настройка - има тъкмо два модела, от които да избирате. Fiat 600e във вид с по-ниско съоръжение (червен) и по-висок вид La Prima. И двата имат напълно LED фарове плюс LED фарове за мъгла и 10,25-инчовата система за информация и развлечения като стандарт. Единствената разлика сред моделите е в цветовете, в случай че желаете избран цвят, би трябвало да свикнете със съответния вид.

Тестовият автомобил, оборудван във версията La Prima има 18-инчови алуминиеви джанти (червени 16 инча), функционалност за масаж, отопляеми предни седалки, навигационна система и 360-градусов датчик за паркиране с висока резолюция и 180-градусова камера за заден ход. Задната врата тук е електрическа и работи „ свободни ръце “. Багажникът на дългия единствено 4,17 м 600e събира 330 литра, а при сгъната задна седалка (разделяне 60:40) могат да се съберат най-много 1231 литра. Кабелът за зареждане може да се прибере под капака на багажника.

Fiat 600e коства от 36 490 евро в (червената) версия, до момента в който версията La Prima коства най-малко 42 490 евро. В момента се предлага единствено като чисто електрическа версия, само че опцията за хибрид въпреки всичко ще бъде налична в бъдеще.

Технически данни Fiat 600e:
Дължина / широчина / височина: 4,171 / 1,781 / 1,523 метра
Мотор: Електрически мотор с непрекъснат магнит
Капацитет на батерията: 54 кВтч
Мощност: 115 кВт/156 к.с.
Максимална мощ на зареждане: 210 кВт
Максимален въртящ миг: 260 Нм
Скоростна кутия: Автоматична
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 9 секунди
Максимална скорост: 150 км/ч
Разход на гориво WLTP смесен съгласно производителя: 15,2-15,1 кВтч/100 км
Емисии на C02: 0 г/км
Цена: от 36 490 евро (червено), от 42 490 евро (La Prima)
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР