Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Ница EV9

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Ница EV9
Коментари Харесай

Всичко друго, но не и обикновена e новата Kia EV9

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Ница

EV9 приключва портфолиото на Kia - корейците показват този елSUV предлагащ доста място. След първия взор към прототипа в централата на Kia във Франкфурт до тестовото показване със шофиране в Ница изминаха малко повече от 1,5 години. След кацането в Ница, тръгваме незабавно, автомобилът ни е обяснено жестоко небрежно, първият маршрут е плануван с продължение от съвсем три часа и след бърз оглед на интериора започваме пътуването.

Оперативната идея на EV9 е проектирана по подобен метод, че можете да започнете незабавно, без да четете доста управление авансово или да се губите в разклонени подменюта. Техническата рамка е основана на платформата E-GMP, тъкмо като Kia EV6. Така че не е изненадващо, че EV9 има някои прилики с EV6. Моторите са идентични, EV9 също има 800 В технология за зареждане на борда.

Поколението на батерията е ново - в EV6, към момента е трето потомство, до момента в който в EV9 се употребяват акумулатори от четвърто потомство. Налични са впечатляващите 99,8 кВтч заряд, всеки вид на EV9 (единичен мотор, двоен мотор със задвижване на всички колела, GT-Line) може да измине над 500 км с едно зареждане съгласно WLTP, най-много 563 км с вид със задно задвижване. Ако нещата би трябвало да се случват бързо, батерията може да се изпълни от 10-80 % за 24 минути с помощта на оптималната мощ на зареждане от 210 кВт и би трябвало да можете да я презаредите за пробег до 249 км за 15 минути, съгласно към производителя.

Забелязваме, че Kia EV9 GT-Line има задоволително мощ по време на шофиране. Със задвижване на четирите колела и два мотора, които генерират систематична мощ от 283 кВт/385 к.с., SUV-ът, който тежи над 2,6 тона, до 100 км/ч скача единствено за 5,3 секунди, оптималната скорост е 200 км/ ч и е по-висока от множеството други електрически транспортни средства в тази категория.

И макар образно солидната си форма, EV9 съумява да реализира коефициент на противодействие от 0,28 с помощта на плоското си дъно, аеродинамичните джанти и опционалните цифрови огледала. За съпоставяне - това подхожда на коефициента на противодействие на Kia Proceed. За в допълнение икономисване на електрическа енергия, предният мотор може автоматизирано да се изключи по време на шофиране и да се включи още веднъж, в случай че е належащо сцепление на всички колела или продуктивност.

По отношение на комфорта при шофиране не липсва съвсем нищо при EV9, ръководството е леко, само че въпреки всичко непосредствено, возията е тиха, при предпочитание се движи пламенно и окачването без проблеми се оправя с много тежкия EV9. Тук можете да отбележим, че EV9, както множеството електрически транспортни средства, има невисок център на тежестта с помощта на батерията, инсталирана в пода на автомобила.

В интериора има простора и много благоприятни условия - новият кореец идва като 6 или 7 локален. При 6-местната версия седалките на междинния ред могат да се въртят на 90 или 180 градуса.Това доста улеснява да вземем за пример закрепването на детска седалка благодарение на Isofix монтаж и повдигането на детето от и слагането му в транспортното средство без напрежение или изкривявания. Има също доста лавици и USB портове на всички места в EV9.

Ако сгънете всички седалки, получавате огромна, плоска товарна повърхност и можете да увеличите размера на багажа от 333 литра до до 2393 литра. Има задоволително място за комфортно предпазване на кабела за зареждане под предния похлупак - 52 литра задвижване на всички колела, 90 литра задвижване на задните колела.

Информационно-развлекателният екран и екранът за лидера споделят един инсталационен блок, те са разграничени на 12,3-инчов екран за лидера, в средата 5,3-инчов екран за екрана за ръководство на климатика плюс ръководство и различен 12,3-инчов екран за системата за инфотейнмънт. Разбира се, не липсва и head-up екран.

За да може дългият над пет метра и необятен два метра исполин на колела да бъде паркиран без повреди, оказва помощ 360-градусова камера за паркиране с изображение с висока резолюция. Предлага се и отдалечен помощник за паркиране.

Ако няма задоволително място и не ви стига потребният товар от 615 кг, можете да употребявате опционалния теглич за ремарке - 125 кг опорен товар също е задоволителен за тежки електрически колела. Версията със задвижване на всички колела на EV9 може даже да тегли до 2500 кг (със спирачки) на ремарке, до момента в който версията със задно колело може да тегли до 900 кг (със спирачки). Товароносимостта на покрива е 100 кг (задвижване на всички колела) или 65 кг (задвижване на задните колела). Така че нищо не пречи на огромното пътешестване.

Технически данни Kia EV9 GT-Line:
Дължина / широчина / височина: 5015 / 1980 / 1780 метра
Мотор: с непрекъснат магнит
Капацитет на батерията: 99,8 кВтч
Мощност: 283 кВт/385 к.с.
Максимална мощ на зареждане: 210 кВт
Максимален въртящ миг: 700 Нм
Трансмисия: автоматизирана
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 5,3 секунди
Максимална скорост: 200 км/ч
Комбиниран разход на сила WLTP съгласно производителя: 22,3-22,8 кВтч/100 км (задвижване на всички колела, джанти 19/21 инча)
Емисии на C02: 0 г/км
Цена: от 72 490 евро, GT-Line от 82 380
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР