Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гудууд Pirelli

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гудууд Pirelli
Коментари Харесай

Pirelli разкри нови гуми с висока производителност в Goodwood

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гудууд

Pirelli е извънреден сътрудник за гуми на Фестивала на скоростта в Гудууд, който се организира за 30-и път тази година. За тази годишнина бяха показани три нови разновидността на производителната гума P Zero. Подобно на фестивала на скоростта в Гудууд, Pirelli P Zero може да огледа обратно към дълга традиция, като направи своя дебют на две от най-емблематичните транспортни средства на своето време преди 35 години - рали автомобилът Lancia Delta S4 и първата хиперкола, а точно Ferrari F40 с разнообразни размери гуми на челен и заден мост.

С течение на времето условията, сложени към гумите, несъмнено трансформираха извънредно доста. Например, електромобилността разрешава да се премине към измерения на продуктивността, които са били съвсем немислими преди. Разработването на нови гуми, които дават отговор на тези условия и са даже по-устойчиви от предходното потомство, става все по-сложно.

За да създаде новото потомство P Zero, Pirelli от ден на ден разчита на усъвършенствани виртуални модели и изкуствен интелект. Моделите на гуми се проектират на компютъра и по-късно се тестват на разнообразни виртуални тестови писти с огромно многообразие от променливи условия на околната среда в симулации на шофиране.

След това се създава физически първообраз, с цел да се удостовери виртуално тестваният още веднъж в действителна процедура. Това икономисва материал, време и средства, помагайки за създаването на по-добра гума за по-малко време, като последните три нови модела.

Новите гуми P Zero E с технология Elect са особено създадени като UHP улични гуми (ултра висока производителност) за електрически транспортни средства, които заради технологията имат по-голямо тегло и доста висок, неотложно прибавен въртящ миг. Характеризират се с ниско противодействие при търкаляне (което значи повишен обсег и по-малко износване) и понижен звук, което се удостоверява и от етикета на Европейски Съюз за гуми с троен рейтинг А за цялата продуктова гама.

P Zero E е с увеличена успеваемост при прекъсване на мокра настилка и са направени стабилно от повече от 55 % био основани или рециклирани материали, както е сертифицирано от самостоятелния тестов център Bureau Veritas. И в случай че получите гвоздей в гумата си, технологията RunForward би трябвало да ви разреши да продължите да шофирате до 40 километра с най-много 80 км/ч до най-близкия сервиз.

Новата P Zero R е ориентиран към притежателите на суперавтомобили, които търсят мощна гума, която е подобаваща и за ежедневна приложимост. В тясно съдействие с производителите на транспортни средства се създава тази особено направена гума за модела на транспортното средство, с която да бъде оборудван. И тук свойствата за усъвършенствана продуктивност, надзор на шофиране на мокри и сухи пътища, понижено противодействие при търкаляне и обвързвания с това по-нисък звук от пътя, както и усъвършенствана устойчивост със състезателен жанр на шофиране са усъвършенствани, съгласно производителя.

Нов модел във формат полу-слик идва като автентично съоръжение за притежателите на хиперавтомобили - новият P Zero Trofeo RS съставлява най-бързият артикул на Pirelli за писта и път, и също по този начин се персонализира според от автомобила. Това разрешава по-добро показване на спортната писта, изключително на мокри пътища, и непрекъсната поредност. В допълнение към разновидността за пътни транспортни средства, гумата се употребява и в приспособена форма в надпревари с висока продуктивност като Формула 1, Световния рали шампионат и в GT надпревари.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР