Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия
Коментари Харесай

Новата Kia Niro – първи километри на пътя

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гросгерау, Германия

След статичната презентация през април тази година имах възможноста да се възползвам от опцията да тествам новата Kia Niro на пътя за първи път. Този път като хибрид и в чисто електрически EV вид. Второто потомство на компактния SUV Kia Niro се предлага в три разновидността - като цялостен хибрид, като plug-in хибрид (PHEV) и като чисто електрическо транспортно средство (EV), което съгласно Kia би трябвало да съставлява 70 % от всички Niro в плануваните продажби.

Размерите на Niro са нарастнали леко, в този момент той е с дължина 4420 мм (плюс 65 мм), междуосие 2720 мм (плюс 20 мм), ширина 1825 мм (плюс 20 мм), височина 1545 мм (плюс 10 мм) и е основан на третото потомство на "К-платформата ".

При чисто електрическия вид портът за зареждане е ситуиран начело в центъра над бронята. Всеки, който постоянно е стоял на зарядни станции с голям брой връзки и по-късно се е дразнил, че кабелът е прекомерно пай или портът за зареждане е от неверната страна, тъй че би трябвало да паркирате неловко, към този момент няма потребност да се тревожи за това при Niro.

Тестовият HEV автомобил беше в двуцветно боядисване „ Cityscape Green Metallic “ с черни приложения и това придава на Niro състезателен външен тип. Технически, хибридът се движи съгласно мощността си от 104 кВт/141 к.с., тъй че Niro не се е трансформирал в състезателен автомобил. Ако желаете повече развлечение от шофирането и динамичност, предлагаме преимуществата на чисто електрическия вид - със 150 кВт/204 PS, който предлага малко повече мощ, само че и тук няма секунда, която да запомните, когато ускорявате, тъй като моторът също не се унася в много високите обороти и ненапълно "хленчи ".

Разходът по време на тестовото шофиране с хибрида е 6,3 л/100 км, което е малко повече от посочения WLTP разход от 3,4 - 4,2 литра/100 км, само че EV убеждава с доста ниска консумация от 14,0 кВтч. Батерията от 64,8 кВтч на Niro EV може да се зарежда с най-много 75 кВт на станции за бързо зареждане, само че тук бихме желали малко повече. Ежедневната приложимост обаче демонстрира, че доста станции за зареждане на процедура по този начин или другояче не доставят доста повече мощ и че можете да продължите да шофирате с половин час време за зареждане. Kia показва пробег с едно зареждане до 460 километра.

Информационно-развлекателната система в Niro е доста интуитивна, както е типично за Kia.Под екрана има сензорна лента, която към този момент познавате от EV6 и Sportage, с две въртящи се контроли и можете да превключвате сред ръководство на климатика и общо ръководство (сила на звука, радио и др.) с натискане на бутон.

Шофьорът гледа към закривен панорамен екран с два 10,25-инчови екрана, които са разграничени сред арматурното табло с дигитален скоростомер и сензорния инфотейнмънт екран. Камерата за паркиране е с високата резолюция, присъща за Kia. Ако цифровите екрани са ви досадни, можете просто да превключите на 10-инчовия хед-ъп екран, който предлага обилие от информация, в това число и за навигиране.

Тъй като днешните мотори към този момент не са задоволително шумни, системата от високоговорители би трябвало да предложи опция и тук вградената звукова система Harman-Kardon (система JBL беше конфигурирана в предшественика) свири в действителност добре. Ако обичате да слушате музика, до момента в който шофирате, несъмнено би трябвало да поставите отметка в полето за предварителната настройка преди покупката си.

Багажникът побира приличните 451 литра. Почти равната повърхнина, която получавате, когато сгънете задната седалка, която може да бъде разграничена във формат 40/60, е страхотна. След това товарният размер нараства до 1445 литра.

Цената на Kia Niro HEV във версия "Edition 7 " стартира от 30 690 евро, тестовият автомобил в най-високата линия на съоръжение "Spirit " стартира от 37 290 евро. Ако желаете да сте на пътя чисто електрически, плащате най-малко 47 590 евро за Kia Niro EV "Inspiration ", което е много повече преди дотацията, само че тук има съвсем цялостно съоръжение.

Спецификации на Kia Niro HEV / EV:
- Дължина / широчина / височина: 4420 / 1825 / 1545 метра
- Мотор: 1.6 литров, четирицилиндров, бензинов мотор + електродвигател /, синхронен мотор с непрекъснат магнит
- Работен размер: 1580 куб.см
- Мощност на системата: 104 кВт/141 к.с. / 150 кВт/204 к.с.
- Максимален въртящ миг: 265 Нм / 255 Нм
- Трансмисия: 6-степенна DCT с електронен реверс / 1-степенна автоматизирана
- Ускорение: 0 до 100 км/ч за 10,8 секунди / 7,8 секунди
- Максимална скорост: 162 км/ч / електрически 167 км/ч
- Разход на гориво WLTP: 3,4 - 4,2 л/100 км / 16,2 кВтч/100 км
- Емисии на C02: 79 - 97 г/км / 0 г/км
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР