Специално дресирани кучета ще бъдат използвани за откриване на хора,

...
Специално дресирани кучета ще бъдат използвани за откриване на хора,
Коментари Харесай

Дресирани кучета ще откриват заразени с COVID-19 в Румъния

Специално дресирани кучета ще бъдат употребявани за разкриване на хора, инфектирани с ковид. Животните ще "работят " на интернационалното летище в румънския град Сибиу, оповестява Българска телеграфна агенция.
Кучетата ще ревизират пасажерите от интернационалните полети преди инспекцията на експертите от Дирекцията за публично здраве.
Инициативата е част от пилотен план на инфекциозната болница "Виктор Бабеш " в град Тимишоара и Киноложкия център "Д-р Аурел Гребля " в Сибиу. Животните, които досега са взели участие в опита, са разкрили 100% COVID-19.
Проектът започва през септември 2020 година в Сибиу. Селектирани са пет кучета от породата немска овчарка и белгийска овчарка Малиноа на възраст сред седем и девет месеца. Дресировката на кучетата е почнала през януари с проби на вируса SARS-CoV-2 от пациенти на инфекциозната болница в Тимишоара. Медиците там набрали проби от потта под мишницата на пациенти с позитивен тест за COVID-19.
Впоследствие в плана са се присъединили и други лечебни заведения, множеството от окръг Сибиу.
Пробите от пациентите са били вземани преди да им бъде назначено лекуване за заболяването. Кучетата разпознавали пробите безпогрешно след шест дни дресировка. Специалистите споделят, че животните откриват миризмата, която излъчват инфектираните.
Силвиу Стан от Киноложкия център в Сибиу описа, че при дресировката са употребявали позитивни и негативни проби и проби за похищение на вниманието, съдържащи най-различни миризми - на субстанции, предмети, медикаменти и храни. Кучетата безпогрешно разпознавали позитивните на COVID-19.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР