Специалният съвет по общинската Програма за подпомагане на двойки, нуждаещи

...
Специалният съвет по общинската Програма за подпомагане на двойки, нуждаещи
Коментари Харесай

Отпускат 250 хиляди лева за донорски инвитро процедури в София

Специалният съвет по общинската Програма за подкрепяне на двойки, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски, през днешния ден прегледа документите на девет фамилии, кандидатствали за финансиране от Столична община. Само едно от фамилиите беше подало всички, изисквани по разпоредбите на програмата, проучвания и информации, и беше утвърдено за финансиране на инвитро процедури. Това заяви общинският консултант от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет Стефан Марков на своята Фейсбук страница.

Останалите двойки ще би трябвало да внесат изчезналите документи, които да бъдат прегледани на последващо съвещание на Програмния съвет. Над 200 фамилии досега са кандидатствали по програмата на Столичната община, от които 111 двойки са били финансирани за инвитро процедури на обща стойност близо 250 000 лева В резултат досега са родени 28 бебета, а още седем са на път. Тъй като не всички двойки оповестяват дали инвитро процедурите се увенчават с триумф, не постоянно има противоположна информация за обособените случаи.
 КОВИД пречи на забременяването, в това число и инвитро КОВИД пречи на забременяването, в това число и инвитро
Възможността за зачеване, в това число благодарение на инвитро оплождане, понижава при дами, преболедували от COVID-19. Това заяви в....

От 2015 година насам всяка година Следствен отдел към окръжна прокуратура подкрепя дами с репродуктивни проблеми по програмата, която бе основана взаимно с организациите " Майки за донорство " и " Искам бебе ". В бюджета на София годишно се плануват по 70 000 лева за финансиране на част от нужните инвитро процедури с донорски яйцеклетки, написа още Стефан Марков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР