Специалният прокурор Дейвид Уайс възнамерява до края на месеца да

...
Специалният прокурор Дейвид Уайс възнамерява до края на месеца да
Коментари Харесай

Специален прокурор ще повдигне обвинения на Хънтър Байдън до края на септември

Специалният прокурор Дейвид Уайс има намерение до края на месеца да повдигне обвинявания за владеене на оръжие на сина на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, излиза наяве от правосъдно дело, съобщи Анадолската организация.


Развитието на обстановката идва, откакто през юни Хънтър Байдън подписа съглашение с прокуратурата, съгласно което щеше да избегне затвор и правосъдно гонене, като се признае за отговорен по две федерални данъчни обвинявания и още едно обвиняване за нелегално владеене на огнестрелно оръжие. Байдън трябваше да извърши спомагателни условия като част от съглашението.

Данъчните обвинявания са разследване от неплащане на федерални налози върху приходите в размер на 100 000 $ през 2017 година и 2018 година

Съдията от Окръжния съд на Съединени американски щати Мариелен Норейка спря осъществяването на съглашението през юли, като сложи под въпрос частта от сделката, която щеше да защищити Байдън от пандиза по обвиняванията за владеене на оръжие. Оттогава договарянията сред прокурорите и правния екип на Хънтър Байдън, целящи преразглеждане на договорката, са в задънена улица.

" Законът за бързото правосъдно произвеждане " изисква държавното управление да получи обвинителен акт от огромното жури най-рано до 29 септември 2023 година Правителството има намерение да изиска връщане на обвинителен акт по това дело преди тази дата ", пишат прокурорите в подаденото заявление.

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд издигна Уайс за специфичен прокурор на 11 август, давайки на службата си повече независимост на деяние при провеждането на следствието против сина на президента.

Байдън не се е признал за отговорен по обвиняванията, откакто договорката за признание на виновност е била в детайли разказана./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР