Специалният пратеник на македонското правителство за разрешаване на спора между

...
Специалният пратеник на македонското правителство за разрешаване на спора между
Коментари Харесай

Бучковски: България ще вдигне блокадата на Северна Македония


Специалният делегат на македонското държавно управление за разрешаване на разногласието сред управляващите в Скопие и София Владо Бучковски е уверен, че през идващите месеци България ще отстрани блокадата за започването на договаряния за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.

" През 2021 година в продължение на 8 месеца България нямаше постоянно държавно управление. В страната имаше три пъти парламентарни и веднъж президентски избори. Това даде съществено отражение върху нашите старания да намерим взаимно задоволително решение и да бъде отстранена блокадата по пътят ни за Европейски Съюз ", сподели Бучковски.

Според него " макар тези непредвидими условия, е изработен прогрес при построяването на доверието сред двете страни ".

" Срокът за работата на тези работни групи, който ще бъде изпълнен с интензивни срещи, може да бъде скъсен. Аз съм уверен в това, само че обстановката ще бъде по-ясна след срещата на новия македонски министър председател Димитър Ковачевски с неговия български сътрудник Кирил Петков, която е планувана за средата на месец януари ", сподели още Бучковски пред локалния уебсайт " Локално ".

" През 2022 година чакам да реализираме взаимно задоволително решение с България. Решение, което ще бъде основано на взаимното почитание и ще бъде издържано. Българската обсада ще бъде вдигната. Започването на договаряния с Европейски Съюз най-сетне ще бъде действителност ", изрази очакванията си Бучковски.

По мотив на изказванията на водача на опозицията Христиан Мицкоски, който сподели, че Кирил Петков не е " смел политик " специфичният делегат съобщи, че не приема неговата позиция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР