Специалните части на германската полиция арестуваха похитител, който в продължение

...
Специалните части на германската полиция арестуваха похитител, който в продължение
Коментари Харесай

В Карлсруе арестува похитител, държащ заложници в аптека

Специалните елементи на немската полиция арестуваха грабител, който в продължение на пет часа държеше няколко заложници в аптека в централната част на Карлсруе. По първична информация при офанзивата на органите на реда няма потърпевши.

По-рано денем немската полиция в град Карлсруе, покрай границата на страната с Франция, отдели зона в централна част на града предвид на взимане на заложници в аптека, предадоха международните организации.

Няколко улици в града бяха блокирани от полицейските елементи. Живущите там хора не можеха да се приберат по домовете си поради това и бяха краткотрайно настанени в близко учебно заведение, разясни полицията. Властите призоваваха всички да заобикалят региона, предава БНР.

Според в. " Билд " напрегнатата обстановка е почнала към 16.30 ч. локално време. Полицията била в непрестанен контакт с индивида, взел заложниците.

Според в. " Щутгартер цайтунг " в аптеката имало двама заложници, а индивидът, който ги държал, изискал откуп от няколко милиона евро, съобщи Ройтерс.

 

Карлсруе, близо до френската граница, е град с към 300 000 поданици и дом на Федералния съд, най-висшият съд на Германия.

Инцидентът се разиграва единствено ден след смъртоносна пукотевица против набожен обект на " Свидетели на Йехова " в Хамбург.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР