Специалната операция на Русия в Украйна е призвана да сложи

...
Специалната операция на Русия в Украйна е призвана да сложи
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Специалната операция на Русия в Украйна е призвана да сложи край на курса на САЩ

" Специалната интервенция на Русия в Украйна е призвана да постави завършек на курса на Съединени американски щати и другите западни страни към безогледна доминация в света ", това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за телевизия „ Россия 24”, съобщи ТАСС.

„ Нашата специфична военна интервенция е призвана да постави завършек на безогледното разширение и беозгледния курс на цялостна доминация на Съединени американски щати и след тях и на останалите западните страни на интернационалната сцена”, изясни Лавров.

И добави, че тази доминация се упражнява посредством най-груби нарушавания на интернационалното право.

„ В Косово без референдум може да бъде приета независимостта му, а в Крим, вследствие на референдум, който бе следен от стотици справедливи представители на непознати страни, не може. В Ирак, на десетки хиляди километри от Съединени американски щати им се привидя опасност за американската сигурност, бомбардираха го, не откриха никаква опасност и даже не се извиниха. А когато до нас, безусловно до границите ни отглеждат неонацисти и ултрарадикали, основават десетки биологични лаборатории взаимно с Пентагона, организират опити, на първо място предопределени за основаване на биологично оръжие - открити са документи, които не оставят никакви подозрения, то на тази опасност до нашите граници, а не през океана, на нас не ни е разрешено да реагираме”, изясни Лавров.

В същото време той уточни, че отношението на Съединени американски щати и техните съдружници към Русия се е трансформирало:

„ Това е доста сериозен поврат даже в политиката, която Европейският съюз и Западът като цяло под управлението на Съединени американски щати започнаха да организират след началото на нашата специфична военна интервенция, политика, която демонстрира настървение, в някои връзки даже настървеност”, съобщи съветският посланик №1.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР