Специалната комисия към Висшия съдебен съвет е поискала от ГДБОП

...
Специалната комисия към Висшия съдебен съвет е поискала от ГДБОП
Коментари Харесай

Комисията към ВСС чака от ГДБОП два доклада за Нотариуса и Петьо Еврото

Специалната комисия към Висшия правосъден съвет е поискала от ГДБОП двата отчета , въз основа на които са почнали следствията против убития и търсения някогашен следовател, оповестява БНР.

Спецкомисията изследва присъединяване на съдии в нерегламентирани кръгове за въздействие в правосъдната система.

Докладите са били изпратени в прокуратурата през 2022 година Свързаният с Петьо Еврото - до Върховната касационна прокуратура, а този против Нотариуса - в Софийската градска прокуратура.

Освен това от Министерство на вътрешните работи е поискана информация дали има и други

От прокуратурата пък са поискани данни за броя на досъдебните производства и предварителните инспекции против съдии сред 1 януари 1998 година до сегашния миг. Пита се и кои са съдии и по какъв начин са завършили делата.
 Три месеца ревизират взели участие ли са съдии в групата на Нотариуса
Три месеца ревизират взели участие ли са съдии в групата на Нотариуса

Висш съдебен съвет сътвори специфична краткотрайна комисия

От ръководителя на Апелативния съд в София ще бъде изискана информация за броя на настояванията за използване на специфични разследващи средства , както по отношение на съдии, по този начин и против прокурори и следователи.

Кадровиците питат и от кои органи са били настояванията, постановени ли са отводи, за попречване или откриване на какви закононарушения са били поискани СРС-тата, а също и по какъв брой от тях са били направени материални доказателствени средства. Посоченият интервал е от 3 януари 2012 година до 29 февруари 2024 година

Друго решение на специфичната комисия към Висш съдебен съвет е да бъде направен класифициран обзор на всички медийни изявления по случаите " Нотариуса " и както и да се изиска информация за ограниченията за неотклонение, гледани в закрития профилирания съд, във връзка с Веселин Денков - главен воин в следствието на Антикорупционния фонд " Списък за бърз надзор ", осветило още през 2021 година групата за въздействие в правосъдната система към Нотариуса.
 Съюзът на съдиите желае да е част от комисията на Висш съдебен съвет за Нотариуса
Съюзът на съдиите желае да е част от комисията на Висш съдебен съвет за Нотариуса

Съдиите са същинските органи, считат от организацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР