Специална платформа цели да подобри качеството на живот на хората

...
Специална платформа цели да подобри качеството на живот на хората
Коментари Харесай

Специалисти обединяват усилия, за да помогнат на хората с деменция

Специална платформа цели да усъвършенства качеството на живот на хората с деменция. Тя е създадена в границите на плана INDEED, сплотяващ напъните на експерти от 10 европейски страни в Дунавския район.

В плана, посредством Българското сдружение по деменции, се включи и екип от невропсихолози и невролози на Клиниката по нервни заболявания към УМБАЛ „ Александровска”. Целта на платформата е да подкрепи другите групи експерти – общопрактикуващи лекари, медицински сестри, невролози, психиатри, психолози, обществени служащи, физиотерапевти и други заинтересувани страни, които вземат участие в комплексните грижи за пациентите с деменция, в диагностиката, лекуването, в грижите и в образованието на обслужващия личен състав, обобщиха от лечебното заведение.

Съдържанието на платформата отразява актуалните постижения в региона на дементологията, като показва синтезиран, интерактивен, изразителен метод за подготовка на всички експерти и улеснява интердисциплинарните връзки. Структурирана е по този начин, че разрешава да се употребява на две равнища – за бързо и по-задълбочено информиране.

Предвиден е раздел за противоположна връзка за рационализиране и обогатяване на наличието. Информационната платформа е отворена за свободно и гратис прилагане от потребителите и ще бъде налична до края на 2021г.

Повече информация вижте
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР