Специална модерна отводнителна система на три подлеза под мостовете на

...
Специална модерна отводнителна система на три подлеза под мостовете на
Коментари Харесай

Монтират модерни отводнителни канали в подлези в Пловдив

Специална съвременна отводнителна система на три подлеза под мостовете на Марица в Пловдив стартира да се построява през днешния ден.

Обичайно в подлезите под Железопътния мост, моста при Университета по хранителни технологии и моста на Герджика се образуват големи наводнения и трафикът е мощно усложнен. За да се реши този проблем, е обезпечено европейско финансиране в размер на 480 000 лева, с които ще се изградят специфични отводнителни канали над шахтите, които да извеждат водата към река Марица.



В тях ще бъдат вградени и сензори, които да управляват системата. Идеята в бъдеще тази система да бъде разширена и на други рискови места при огромни дъждове. Планиран е и атрактивен архитектурен детайл – ще бъде построен интерактивен чадър с баркод, който ще дава информация на преминаващите, като хората ще могат и да се снимат с него с приложение за обществените мрежи.



По този метод се цели да се притегли вниманието на младежите, които да открият и развлечение в потребната за града инфраструктура, обясниха общинските еколози.

Автор: Росица Колева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР