Специална комисия в американския Конгрес започна разследване за произхода на

...
Специална комисия в американския Конгрес започна разследване за произхода на
Коментари Харесай

Американският конгрес започна разследване за произхода на COVID-19

Специална комисия в американския Конгрес стартира следствие за произхода на COVID-19, като първото чуване се организира в сряда във Вашингтон, заяви Би Би Си.

Групата, образувана от ново републиканско болшинство в Камарата на представителите на Съединени американски щати, има за цел да откри по какъв начин се е появил коронавирусът.

Някои американски чиновници заключиха, че COVID-19 " най-вероятно " е пристигнал от непреднамерено приключване в лаборатория в Ухан, китайският град, откъдето потегли пандемията, само че доста учени показват, че няма доказателства, че вирусът е изминал от лаборатория.

А по отношение на произхода на вируса.

Комитетът от девет републиканци и седем демократи съобщи, че ще се стреми да прави работата без политиканство.

Но на чуването в сряда водещият демократ в комисията Раул Руис се опълчи на включването на очевидеца Никълъс Уейд поради авторството му на книга, която не е обвързвана с инфекцията.

Според Руис някогашният публицист от в. " Ню Йорк таймс " не е меродавен източник, откакто през 2014 година негова книга е била утвърдена от някогашния водач на " Ку-клукс-клан " и в която се твърди, че расите са еволюирали по друг метод.

Уейд отхвърли, че това е расистка книга, а различен основен очевидец, доктор Робърт Редфийлд, някогашен шеф на американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, отбрани Уейд като " извънреден създател в региона на науката ".

Редфийлд, който е последовател на теорията за приключване на данни от лаборатория, употребява появяването си в сряда, с цел да изрази още веднъж опълчването си на така наречен проучване на облагата на функционалността, при което вирусите се манипулират в лабораторна среда за проучване на рисковите гени.

Той сподели на комисията, че за него " не е научно правдоподобно " вирусът да има натурален генезис.

Някои изследвания допускат, че вирусът е направил скок от животни към хора в Ухан, евентуално на пазара за морски блага и диви животни в града. Пазарът е покрай водеща в света вирусна лаборатория - Института по вирусология в Ухан, който организира проучвания на коронавируси.

Редфийлд съобщи пред комисията, че счита, че американският поданик е финансирал проучване на облагата на функционалността в института в Ухан.

 Директорът на ФБР: COVID-19 е излязъл от китайска лаборатория Директорът на ФБР: COVID-19 е излязъл от китайска лаборатория

Миналата седмица шефът на ФБР Кристофър Рей сподели, че бюрото счита евентуално лабораторно приключване като " най-вероятния " генезис на COVID-19.

Няколко дни преди този момент Министерството на енергетиката на Съединени американски щати показа сходно мнение, само че с уточнението, че може да стигне до това умозаключение единствено с " ниска убеденост ".

 Американско министерство откри лабораторен генезис на COVID-19 Американско министерство откри лабораторен генезис на COVID-19

В отговор на това доста учени, които са изследвали вируса, споделиха, че няма нови научни доказателства, сочещи приключване в лаборатория.

" Естественият генезис към момента е по-вероятната доктрина ", споделя пред Би Би Си професор Дейвид Робъртсън, началник на Центъра вирусната геномика и биоинформатика в университета в Глазгоу.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР