Специална благодарствена грамота получи във вторник в Пловдив вицепремиерът Валери

...
Специална благодарствена грамота получи във вторник в Пловдив вицепремиерът Валери
Коментари Харесай

Специална грамота за Валери Симеонов от Специалните сили в Пловдив

Специална благодарствена грамота получи във вторник в Пловдив вицепремиерът Валери Симеонов от бригаден военачалник Явор Матеев за приноса му в развиването на 68-а бригада „Специалните сили“. Симеонов пристигна в града под тепетата за празника на военния парашутист и дружно с кмета на Пловдив Иван Тотев, регионалния шеф Здравко Димитров и ръководителя на Общински съвет Савина Петкова участва на приемането на тържествения строй от вицеадмирал Емил Ефтимов и полагането на венци и цветя пред паметника на Гюро Михайлов на площад „Централен“.
 Специална грамота за Валери Симеонов от Специалните сили в Пловдив  Специална грамота за Валери Симеонов от Специалните сили в Пловдив  Специална грамота за Валери Симеонов от Специалните сили в Пловдив
Преди това в речта си вицепремиерът напомни, че още при предходното Народно заседание групата на Обединени патриоти внесе промени в закона за отделянето на бригадата като независима бойна част. Най-елитната българска военна част за първи път сподели новите си униформи, които са с камуфлаж дигитал и е като на американските пехотинци, както и своите бойни умения. Пловдивският митрополит Николай и Знеполският архиепископ Арсений отслужиха церемониален молебен.

Денят на парашутиста е 18 октомври, само че в Пловдив бе маркиран с ден по-рано. На 18 октомври 1944 година е първата борба на Парашутната тайфа през Втората международна война при Стражин.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР