Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу бившия

...
Специализираният наказателен съд върна на прокуратурата обвинителния акт срещу бившия
Коментари Харесай

Върнаха обвинението срещу Ченалова

Специализираният углавен съд върна на прокуратурата обвинителния акт против някогашния арбитър от Софийския градски съд Румяна Ченалова. Според съда, неяснотите в него съществено ще затруднят правото ѝ на отбрана, заяви БНР. Делото е в спецсъда по силата на последните промени в Наказателно-процесуален кодекс, които направиха и магистратите контингент на тази правосъдна конструкция. Преди влизането им в действие обаче, до момента в който тези каузи се гледаха в Софийския градски съд - ориста на обвинителния акт беше същата - върнат поради основни процесуални нарушавания.

Румяна Ченалова е на съд за длъжностно и документно закононарушение. Макар и с двама юристи, близо час тя се защитаваше сама. Това стана в границите на така наречен " разпоредително съвещание ", на което се разисква точно качеството на обвинителния акт.

Очаквано тя го разкритикува, а съдът - без да се съгласява с всичко, го върна на спецпрокуратурата. Три представителки на държавното обвиняване защитаваха обвинителния акт. Две от тях - Клементина Паличева и Людмила Николова, се оплакаха:
Считам, че съдът можеше да ни даде опция да вземем мнение.
Сега ще вземем отношение в митинг. Имаме такова право.
Следващата инстанция е Апелативният спецсъд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР