Специализираният наказателен съд реши да наложи мярка „домашен арест” на

...
Специализираният наказателен съд реши да наложи мярка „домашен арест” на
Коментари Харесай

Четирима от обвиняемите за търговия с онколекарства остават в ареста


Специализираният углавен съд реши да наложи мярка „ домакински арест” на три дами от незаконната група за противозаконна търговия с медикаменти за онкоболни. Зора Балджийска – доктор, Небесна Балджийска – шеф на болница, и Светлана Тюлекова – фармацевт, ще са под домакински арест поради здравословни аргументи.

Другите, четирима мъже, остават за непрекъснато в ареста, защото има заплаха за извършат ново закононарушение, съгласно съда.

Седем души бяха задържани при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП, която се организира в две онкоболници в четвъртък.

Според обвиненението групата е работила от месец май 2017 година. До арестите се стига откакто сред трима от членовете на незаконната група са били предадени белязани медикаменти.

Прокуратурата споделя, че ръководителят на групата е осъществявал срещи с членовете, а те изпълнявали неговите инструкции. Схемите съгласно държавното обвиняване са били две. При едната се купували медикаменти от разнообразни лекари, които в следствие били заменяни с такива с изминал период на валидност или неразбираем генезис. Втората скица е отклонение на медикаменти без да бъдат вливани на пациентите.

Липсва ясно обвиняване, е тезата на отбраната. Адвокат Емануил Йорданов уточни, че в него се споделя, че проведената незаконна група работила от април месец тази година, без да се разбере от къде идва сходно изказване и какво се е случило сред април и деня, в който обвинените са арестувани.

„ Прокуратурата взема решение, че първо би трябвало да задържи обвинените, а по-късно да събира доказателства. В делото към този миг няма данни какво и по какъв начин е белязвано. Аз за първи път виждам седем души проведена незаконна група, които взети дружно, не са откраднали и един пирон”, уточни юрист Емануил Йорданов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР